Mezun olmayanların KPSS'de tercih yapması boş kadro sayısını arttıracak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MEZUNİYET TARİHLERİ KPSS ATAMALARINDA BOŞLUKLARA NEDEN OLACAK

- KPSS ATAMALARINDA TERCİH YAPAN FAKAT BÜTÜNLEMEYE KALIP İSTENİLEN TARİHTE MEZUNİYET BELGELERİNİ GETİREMEYEN ADAYLAR, BOŞ KADROLARIN ORTAYA ÇIKMASINA NEDEN OLACAK

(FOTOĞRAFLI)

AHMET ARSLANTAŞ

ADIYAMAN (İHA) - Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren bazı öğrencilerin mezuniyet tarihleri müracaat tarihinden sonraya kalınca, atama yapılan birçok alan boş kalacak.

Okullarından mezun olamadıkları halde KPSS sınavlarına girerek yerleştirmede tercih yapan öğrenciler, son yapılan yerleştirmelerde alanların boş kalmasına sebep olacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Sağlık Bakanlığı'na sözleşmeli personel alımıyla ilgili müracaatta bulunan bazı öğrencilerin atamaları, mezuniyet tarihleri başvuru tarihinden ileride olduğu için yapılamayacak.

Daha önceki yıllarda sağlık bölümlerinden mezun olan adaylar ise, mezun olmadıkları halde sınava giren ve yerleşen öğrencilere tepki göstererek, haklarından mahrum edildiklerini dile getirdi. Yıllardan beri atama beklediklerini ifade eden adaylar, mezun olmadıkları halde sınavla yerleşen öğrencilerin, mezun olduktan sonra sınava girmeleri gerektiğini kaydetti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, üniversite son sınıfta olan öğrencilerin mezun olabilecek durumda olmaları nedeniyle sınavlara müracaat ettiklerini fakat belirtilen tarihlerde hiçbir üniversitenin resmi olarak mezun vermediğine dikkat çekerek, "Yapılan yerleştirme tarihleri mezun olunan tarihten önce olduğu için yerleşen öğrenciler istenilen belgeleri yetiştiremeyecek. Bütünlemeye kalan öğrenciler oluyor. Hiçbir üniversitenin 6 Temmuz tarihli mezuniyet belgesi olmaz. Mezuniyetler

daha ileriki tarihlerdir. Yapılan atamalardan önce müracaat tarihleri belirlenseydi bu karışıklık ortaya çıkmazdı" şeklinde konuştu.

Adıyaman Sağlık Müdürü Emin Taş da, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'a atanan kişiler arasında da bütünlemeye kalmaları sonucu mezuniyet tarihleri geciken kişiler var. 6 Temmuz tarihine kadar mezuniyet belgelerini getirmeyen kişilerin başvuruları kabul edilmeyecek ve görev başı yapamayacak. İstenilen belgelerin tamamını getiren kişiler 11 Temmuz tarihinde işbaşı yapacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber