AK Parti OKS modelini ÖSS'de de uygulayacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin seçim bildirgesindeki ?OKS'de yaptığımız değişikliğin ilk adımı olan sınav sistemi dönüşümünü ÖSS'ye de uyarlayacağız? cümlesi köklü bir değişikliğin işaretini verdi

Seçim takviminin işlemesiyle birlikte her siyasi parti lideri ÖSS'yi vaatleri arasına aldı. CHP ve GP, iktidarları halinde ÖSS'yi kaldıracaklarını savunurken, AK Parti'nin beyannamesinde ÖSS'nin değiştirileceği belirtildi.

OKS'DE ÖSS ŞİFRESİ

AK Parti'nin seçim bildirgesinde ÖSS'nin değiştirileceği, "OKS'de yaptığımız değişiklikle ilk adımını attığımız sınav sistemi dönüşümünün ÖSS'ye de uyarlanmasını sağlayacağız" cümleleriyle ifade edildi. Öğrencinin başarısını tek bir sınava bağlayan OKS yerine üç yıllık eğitimden elde edilen başarıların, yıl sonu notuyla birleştirilmesi, öğrencinin hem okuldaki eğitimine önem vermesini zorunlu hale getiriyor hem de öğrenciye OKS'ye girmeden önce şansını arttırma imkanı sağlanıyor. İktidarını sürdürmesi halinde OKS modelini ÖSS'ye uyarlayacak olan AK Parti, lisede verilen eğitimindeki başarıyı bölümlere ayıracak. MEB ile YÖK'ün üzerinde uzun süre çalıştığı ve olgunlaşma sınavı üzerine kurulması planlanan yeni sınav sistemi çalışmaları askıya alındı. Üç yıl içerisinde uygulamaya sokulması planlanan yeni sınav sistemine göre, lise öğrencisinin her yıl ara sınavlar ve yıl sonu sınavıyla o dönemlik başarısı ölçülecek.

SINAVLAR BİRLEŞECEK

Bütün bu sınavlar da olgunlaşma sınavı statüsündeki bir sınavla birleştirilecek. Olgunlaşma sınavında başarılı olamayan öğrencinin ÖSS için şansı azalırken, öğrenci hem lise eğitiminin son yılında üniversiteye girebilmek için rapor peşinde koşmayacak ve dört yıllık lise eğitiminin her yılına ağırlık vermek zorunda kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber