Öğretmenler atama iptali isteyebilecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 07:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 3. hizmet bölgesinden 1. ve 2. hizmet bölgesine ataması yapılan öğretmenlerden isteyenlerin, 13 Temmuz'a kadar başvurmaları halinde, yer değiştirme işlemlerini iptal edecek.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden dün yapılan yazılı açıklamada, öğretmenlerin 2007 yer değiştirme suretiyle gerçekleştirilen atamalarının "Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzu"na göre yapıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, yer değiştirme işleminin iptaline ilişkin kılavuzda yer alan maddeye göre, "İller arası yer değiştirme isteği gerçekleşen öğretmenlerin iptal isteklerinin, atamanın yapıldığı tarihten sonra oluşan yönetmelikte belirtilen özür durumlarından herhangi birini belgelendirmeleri ve atamaların duyurulduğu tarihten itibaren 15 gün içinde başvurmaları halinde değerlendirileceği" bildirildi.

Açıklamaya göre, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van 3. hizmet bölgesinde yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber