Sözleşmeli öğretmenlerin hepsi kadrolu olmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), eğitim çalışanlarının mevsimlik işçi olmadığını, sözleşmeli personel alımına son verilerek bütün sözleşmelilerin ?derhal? kadroya geçirilmesini istedi.

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamaya göre, sendikanın 23-24 Haziran tarihlerinde Bursa'da yapılan 11. Başkanlar Kurulu Toplantısına ilişkin bildirge yayınlandı.

Yeni bir Anayasa hazırlanması isteği dile getirilen bildirgede, ?22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerde, millet iradesini etkilemeye yönelik, iç ve dış müdahalelere, toplum mühendisliğine ve antidemokratik girişimlere fırsat verilmemelidir. Sandıktan çıkan millet iradesine saygı gösterilmelidir? denildi.

Sendikanın, siyasi partilerin ?ÖSS'nin kaldırılması, katsayı adaletsizliğinin giderilmesi, mesleki eğitim ve benzeri konulardaki vaatlerinin? takipçisi olacağı belirtilen bildirgede, yüksek öğretimle ilgili alınacak kararlarda sendikalara temsil hakkı verilmesi istendi. Bildirgede, şu görüşlere yer verildi:

?Eğitim süreklilik isteyen bir iştir. Eğitim çalışanları mevsimlik işçi değildir. Sözleşmeli personel alımına son verilerek bütün sözleşmeliler derhal kadroya geçirilmelidir.

Ek ders kararlarında yeni bir anlayış getirilmeli ve ek ders ücreti ders yükü olan eğitim çalışanlarına ödenmelidir. Yöneticilere yönetim tazminatı ve diğer eğitim çalışanlarına ise görevleriyle ilgili yıpranma tazminatı ödenmelidir.

Eşit işe, eşit ücret anlayışının gereği olarak Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalışan memur, hizmetli ve diğer personelin özlük ve ekonomik mağduriyetleri giderilmelidir. Sene başında ödenen eğitim-öğretim tazminatı bütün eğitim çalışanlarına ödenmelidir.

Memur ve hizmetlilerin iller arası atamaları öğretmenlerde olduğu gibi bir kurala bağlanmalıdır.

Üniversite çalışanlarının görevde yükselme yönetmeliği çıkarılarak her yıl görevde yükselme sınavı yapılmalıdır.

Uzman ve başöğretmenlik kadroları iki katına çıkarılarak sınavlar ertelenmeden zamanında yapılmalıdır.

Kalkınmada öncelikli yörelerdeki eğitim çalışanlarına mahrumiyet tazminatı ödenmelidir.

Kadınların okuma ve çalışma özgürlüğünü engelleyen kılık kıyafetle ilgili uygulamalar kaldırılmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber