2 Astsubay'ı yargılayan mahkemenin başkanına soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın meslekten ihraç edilmesine sebeb olan Şemdinli dâvâsında, bu kez Yargıtay'ın 'dâvânın askerî mahkemede görülmesi' yönünde görüş bildiren kararına uymayan Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında inceleme başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Adalet Bakanlığı; Yargıtay'ın Şemdinli davasının askeri mahkemede görülmesi yönündeki görevsizlik kararına uymayan Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlhan Kaya ve üye Eşref Aksu hakkında inceleme başlattı. İnceleme kapsamında görevlendirilen Adalet Bakanlığı müfettişleri Van'a gönderildi. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Yargıtay'ın eksik soruşturma gerekçesiyle verdiği bozma kararına uyarken, davanın askeri mahkemede görülmesi yönündeki görevsizlik kararına uymamıştı. Tartışmalara neden

olan bu kararın ardından sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in avukatları da suç duyurusunda bulunmuştu. İnceleme kapsamında mahkemeyi tarafsız olmamakla suçlayan avukatların da ifadeleri alındı. Müfettişler, incelemeyi rapor haline getirerek Adalet Bakanlığı'na sunacak. Bakanlık, hakimler hakkında suç unsuru bulunması durumunda gereğinin yapılması için dosyayı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na gönderecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber