Sahte ehliyete 575 yıl

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ehliyet sınavına başkalarını sokan sürücü kursu sahibine, "örgüt kurma" ve "resmi belgelerde sahtecilik" suçlarından 575 yıl hapis cezası istendi Ehliyet alma süreleri üç yıl uzatılan ilkokul mezunları sürücü kurslarına akın edince sahtecilikler de arttı.

Bazı sürücü kursları fırsattan istifade ederek sınavlarda başarılı olamayan adayların yerine "joker" tabir edilen adamlarına ehliyet aldırdı. Sadece Eminönü'nde iki ayrı sürücü kursunda 15'i tutuklu 99 kişi hakkında dava açıldı.

SUÇ: ÖRGÜT KURMAK

Bir sürücü kursunda da aynı şekilde sahtekârlık yapıldığını ve bununla ilgili soruşturmanın halen sürdüğü belirtilen istanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesinde, Oben Sürücü Kursu sahibi T. İ'nin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, özel ve resmi belgelerde sahtecilik" suçlarından 575 yıl, Özel Murat Sürücü Kursu sahibi R. A'nın da 200 yıla kadar hapsi istendi.

JOKERLERE 10'AR YIL

Bu arada, başkasının yerine sınava giren "jokerler" in de 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Tutuksuz sanıkların ise 3-10 yıl arasında hapsi isteniyor. 15'i tutuklu, 99 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber