Memura yapılan reva mı?

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, hükümeti memurlara karşı adaletsiz davranmakla suçladı. Kamu işçisine 2007 için 140 YTL'lik seyyanen zam verilmesine karşın, memura yüzde 4+4 zam yapıldığını dile getiren Akyıldız, yapılan uygulamayı eleştirdi.

Akyıldız şunları söyledi: ?Önceki gün yapılan görüşmelerde 704 YTL alan kamu işçisine 140 YTL seyyanen zam ve 50 YTL iyileştirme zammı yapıldı. Bu da toplamda 190 YTL zam demek. Aynı durumdaki bir memurun ise 1 boyunca aldığı zam sadece 42 YTL. Buna adil deniyorsa, söylenecek sözümüz yok.?

HAKKIMIZ HELAL OLMASIN

Hükümetin uyguladığı çifte standardı eleştiren Akyıldız, ?Hakkımızı helal etmiyoruz. Bunun sonucunu sandıkta en iyi şekilde alacaklar? dedi. Akyıldız, grev ve toplu sözleşme hakkı bulunanlara yüksek maaş verildiğini, memurların ise görmezden gelindiğini ifade etti.

300 YTL ARTIŞ İSTİYORUZ

Hükümetle memurlar arasında yapılacak toplu iş görüşmelerinin 15 Ağustos'ta başlayacağını hatırlatan Akyıldız, yeni hükümetten 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere 300 YTL'lik artış isteyeceklerini söyledi. Akyıldız, ?Bunu bekliyoruz ve istiyoruz. Demokrasi kartımızı sonuna kadar kullanacağız? diye konuştu. Akyıldız, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç'ı da başarılı pazarlığından dolayı kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber