28 Haziran 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 28 Haziran 2007 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEZER-BÜYÜKANIT GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Köşk'te haftalık olağan görüşmesini gerçekleştiriyor. (Saat:14.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN YOZGAT, TOKAT VE ÇORUM'DA

-Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri için düzenlenen mitinglere Yozgat, Tokat ve Çorum'da devam ediyor. Erdoğan bu illerde bazı açılış ve ziyaretlerde de bulunacak.(Saat:10.30/18.50)

-DP LİDERİ AĞAR AMASYA'DA

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, seçim çalışmalarına Amasya'da düzenlenecek miting ile devam ediyor.(Saat:16.00) (İZLENİYOR)

-CHP LİDERİ BAYKAL CENEVRE'YE GİDİYOR

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılmak üzere Cenevre'ye gidiyor. Baykal'ın, cumartesi günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

-CHP'DEN ANAYASA MAHKEMESİ'NE İPTAL BAŞVURUSU

-CHP, Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, ?Doğalgaz Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun?un iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunacak. (Saat:11.30)

-?TÜRK EKONOMİSİ KONFERANSI? DÜZENLENİYOR

-TÜSİAD'ın düzenlediği ?Küresel Rekabet İçinde Türk Ekonomisi Konferansı?, İstanbul'da düzenleniyor. Konferansa TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferit Şahenk, IMF Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp, Goldman Sachs International Türkiye ve Ortadoğu Makroekonomik Araştırmalar İdari Direktörü Ahmet Akarlı ve OECD Türkiye Masası Şefi Rauf Gönenç katılacak.(Saat:9.00)

-MÜSİAD, 2007 YILI ?EKONOMİK GÖRÜNÜM? RAPORUNU AÇIKLIYOR

-MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, MÜSİAD'ın 22 Temmuz seçimi sonrasında iktidara gelecek hükümete yönelik tespit ve önerileri ile 2006 yılı ve 2007 yılının ilk 5 ayını kapsayan ?Ekonomik Görünüm? raporunu MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak. (Saat:9.30)

-KAMU-SEN'DEN ?MAAŞ ARTIŞI? AÇIKLAMASI

-Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Kamu-Sen Genel Merkezi'nde memur maaşlarıyla ilgili yeni düzenlemeye ilişkin basın açıklaması yapacak.(Saat:11.00)

-?MİKRO KREDİ PROJESİ? TANITILIYOR

-TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, TEB Genel Müdürü Varol Civil, UNDP Başkanı Kemal Derviş ve Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Pınar Eczacıbaşı, İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısı ile TEB, UNDP ve GYİAD tarafından dünyada ilk kez Türkiye'de 18-35 yaş arası gençlere verilecek ?mikro kredi? projesine ilişkin bilgi verecek. (Saat:11.30)

-?2. OECD DÜNYA İSTATİSTİK, BİLGİ VE POLİTİKA KONFERANSI? DEVAM EDİYOR

-Devlet Bakanı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ?İkinci OECD Dünya İstatistik, Bilgi ve Politika Oluşturma Forumu?na katılıyor. (Saat:17.30/15.45)

-CHP'Lİ ATEŞ'TEN GÖKÇEK'E, ?TARAFSIZ BİR İÇİŞLERİ BAKANI ALTI AY İÇİNDE KELEPÇE TAKAR?

-CHP Ankara Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Yılmaz Ateş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Ankara'nın ?kent kültürünü? yok ettiğini söyledi. Ankara'nın mevcut yönetim anlayışı ile ?başkent? olma özelliğini giderek yitirmeye başladığını ileri süren Ateş, tarafsız bir İçişleri Bakanı'nın Melih Gökçek'e ?Ankara'ya verdiği zararlardan? dolayı altı ay içinde kelepçe takacağını savundu.

-CHP'Lİ OKAY: ?DEVRİMLERİN RÖVANŞI ALINIYOR?

-CHP Ankara Milletvekili adayı ve eski Ankara Baro Başkanı Hakkı Suha Okay, siyasetin bu dönemde daha da önem kazandığını ileri sürdü. Okay, AKP'nin ?aydınlanma devrimlerinin? rövanşını almaya çalışmakla suçlarken, ?Onun için bu dönemde siyasete katılım herkese düşen en önemli görev. Cumhuriyetin değerlerini savunmak, Cumhuriyetin kazanımlarını savunmak ve olmazsa olmaz kural dediğimiz laik hukuk düzenine sahip çıkmak hepimizin görevi olmalı? dedi.

-ÖDP DE VAAT MODASINA UYDU "SEÇMENE İŞ, EKMEK, ADALET" SÖZÜ

-Seçim beyannamesini hazırlayan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), seçmene iş, ekmek ve adalet vaat etti. 2.6 milyon işsize iş vaadinde bulunan ÖDP, beyannamesinde asgari ücretin en az 800 YTL olacağı, vatandaşlara da kamu bütçesinden her yıl 400 YTL yurttaşlık payı ödemesi sözü verdi.

-REHN: ?HAREKATTAN DA PLANDAN DA HABERİMİZ YOK?

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu'nda verilen bir soru önergesini yanıtlarken Komisyon olarak Türk askerinin Kuzey Irak'a herhangi bir harekatına ilişkin herhangi bir plandan haberdar olmadıklarını belirtti, Büyükanıt'ın ?Görev yasal zeminde verilmeli? açıklamalarına atıfta bulundu.

-Rehn, AB politikalarının Irak'la ilgili, ?Barış içinde, komşularıyla yapıcı ilişkiler kurmaktan memnun, güvenli, istikrarlı, birleşmiş, refah içinde ve demokratik Irak için katkıda bulunmak? hedefi bulunduğunu belirtti.

-ÇİFTÇİ BORÇLARINA ?KURAKLIK ERTELEMESİ?

-Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 40 ilde başlattığı kuraklık tespitine ilişkin çalışmaların ardından yayınlayacağı kararname ile zarar gören çiftçinin borçlarını ertelemeye hazırlanıyor. Kararname ile, kuraklıktan zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları bir yıllığına, faizsiz ertelenecek. Ayrıca, ücretsiz sertifikalı tohum yardımı yapılacak. Kuraklık yardımının toplam maliyetinin 1 milyar YTL olacağı tahmin ediliyor.

-TTB: ?HÜKÜMET SEVKSİZ HASTA KABULÜNDEN SEÇİM SONRASI VAZGEÇECEK?

-TTB Genel Sekreteri Orhan Odabaşı, sevksiz hasta kabulünün, üniversite hastanelerinin eğitim ve araştırma boyutunu yok edeceğini, hizmet kalitesini de düşüreceğini belirterek, bu uygulamanın sadece bir seçim yatırımı olduğunu, seçim sonrasında ise uygulamadan geri adım atılacağını söyledi. Odabaşı, ?Çünkü henüz bu uygulamayı karşılayacak bir bütçe yok? dedi.

-İNTERPOLDEN, ULUSLARARASI ARAÇ TAKİBİ

-Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı, uluslar arası suçla mücadelede önemli bir adım atarak, üye ülkelerce aranan tüm araçları Türk Polisi'nin bilgi otomasyonu olan Polnet'e açıyor. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek sistem ile Polnet üzerinden tüm polis birimleri, dünya üzerinde aranan araçların detaylı bilgilerini görebilecek yada karşılaştırabilecek.

-TÜRKİYE İNSANİ KRİZLERE İLK YARDIM ELİNİ UZATAN ÜLKELERDEN BİRİ OLDU

-Türkiye, bölgesinde ve dünyanın diğer bölgelerinde yaşanan insani felaketler karşısında yardım faaliyetlerini arttırdı. Türkiye, dünyanın dört bir yanındaki insani krizlere yardım elini ilk uzatan ülkelerden biri haline geldi.

-BASEL II, KOBİ'LERİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR

-Ankara SMMM Odası Başkanı Ali Metin Polat, KOBİ'lerin gelişimi için rekabet yapılarının iyileştirilmesi, risk yönetimim sistemlerinin oluşturulması gibi hususlara önem verilmesi gerektiğini belirterek, ?Basel II'ye yönelik dönüşüm ve iyileştirmelerin en kısa süreçte hızla tamamlanması, KOBİ'lerin hayatta kalabilmesi ve rekabet gücünün korunması açısından yarar sağlayacaktır? dedi.

-EVLENME VE BOŞANMA İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, 2006 yılına ait Evlenme ve Boşanma İstatistikleri ile 2007 Nisan ayına ait Motorlu Kara Taşıtları verilerini açıklıyor.(Saat:10.00)

-MEY İÇKİ YENİ DÖNEM PLANLARINI AÇIKLIYOR

-Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu, şirketin yeni dönem stratejilerini ve yatırım planlarını İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracak.(Saat:10.00)

ANKA

Gündem- 28 Haziran 2007- Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Yozgat, Tokat ve Çorum'da düzenlenen mitinglere katılacak.

- Erdoğan, Yozgat'ta Kale Seramik ve Kalekim'in Yerköy Orta Anadolu fabrikalarının açılışını yapacak, Tokat ve Çorum valiliklerini ziyaret edecek.

3- Sosyalist Enternasyonel toplantısı, İsviçre'nin Cenevre kentinde başlıyor.

- Toplantıya, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Alanya ilçesinde muhtarlarla toplantı yapacak, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelecek ve Alanyaspor Kulübü'nü ziyaret edecek.

5- Devlet Planlama Teşkilatı ve OECD'nin ortaklığıyla gerçekleştirilen "İkinci İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Dünya İstatistik, Bilgi ve Politika Forumu", İstanbul'da sürüyor.

- Foruma, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan da katılacak.

6- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde düzenlenen 13. Bakır ve Mermer Festivali açılış töreni ile TOKİ tarafından yaptırılacak binaların temel atma törenine iştirak edecek.

7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da, "Görme Engelliler Kadın Kurultayı"nda konuşacak.

- Çubukçu, İstanbul'da AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı'nın yaşlılar için düzenlediği gecede de bulunacak.

8- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'da düzenlenen "Trabzon Gençlerle Şenleniyor" konulu panele konuşmacı olarak katılacak.

9- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul'da, "VIV Türkiye 2007 Uluslararası Tavukçuluk ve Teknolojileri Fuarı"nın açılışını yapacak.

10- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kilis'te valilik ve belediyeyi ziyaretinin ardından Kilis içme suyu tesislerinde incelemelerde bulunacak, Kilis Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni hizmete açacak.

- Pepe, AK Parti'ye katılımlar nedeniyle düzenlenecek törene de katılacak.

11- Kafkas ülkelerinin Ankara'daki büyükelçileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'i makamında ziyaret edecek.

12- Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, Türk Ekonomi Bankası, UNDP ve Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) ortaklaşa gerçekleştirecekleri mikro kredi projesinin İstanbul'daki tanıtım toplantısında bulunacak.

- Derviş ayrıca Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü Genel Sekreteri Leonidas Chrysunthopoulos ile İstanbul'da işbirliği anlaşması imzalayacak.

13- Siyasi partilerden...

- CHP, 5669 sayılı "Doğalgaz Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"un iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açacak.

- Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi (AGİT-ODIHR) heyeti, ANAVATAN TBMM Grubu'nu ziyaret edecek.

- DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisince Amasya'da düzenlenen mitinge katılacak.

- GP Genel Başkanı Cem Uzan, Denizli'de bazı ilçe ve beldelerde esnaf ziyaretlerinde bulunacak.

14- ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, İzmir'de Valiliği, Ticaret Odası'nı ziyaret edecek ve ABD'nin bağımsızlığının 231. yıldönümü nedeniyle kabul resmi verecek.

15- Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, engelli yolculara destek amacıyla başlatılacak uygulamayı İstanbul'da basın toplantısıyla tanıtacak.

16- Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen 14. Yerel Medya Eğitim Semineri sürüyor.

17- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, seçim sürecinde sanayicinin bakış açısı ve yeni hükümet dönemindeki beklentilerkonusunda İzmir'de basın toplantısı yapacak.

18- Tören... Toplantı...

- İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Ege Bölgesi Sanayi Odası yönetimi arasında milli eğitim protokolü imzalanacak.

- Fındık Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Kutsi Yaşar, Giresun Gazeteciler Derneği'nde basın toplantısı yapacak.

- İzmit'in düşman işgalinden kurtarılışının 86. yıldönümü törenlerle kutlanıyor.

19- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen: "Türkiye'yi büyüteyim derken, çocuklarımın büyüdüğünü göremedim."

- "İmkanlarım olsaydı bütün dünya için çalışmak isterdim."

- "Makamlar gelip geçicidir, dünya da iki kapılı bir han. O yüzden her zaman sıradan oldum, sıradan kalmak istiyorum."

20- Antalya'daki otellerde haziran ayı doluluğu...

- AKTOB Başkanı Osman Ayık: "Haziran ayında turist sayısında rekor kırılıyor."

- "Antalya bölgesindeki tüm oteller doldu, doluluk temmuz ayında da sürecek."

- "Erken rezervasyon, yerli turistin tatile çıkmasına olanak sağladı."

21- Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, İstanbul'da toplanıyor.

22- Futbol sahalarında şiddetin önlenmesiyle ilgili toplantı, Bolu Abant'ta yapılacak.

23- 5. Uluslararası Boris Yeltsin Bayanlar Voleybol Turnuvası, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde başlıyor.

- Turnuvadaki ilk maçında Türkiye, evsahibi Rusya ile karşılaşacak.

24- 12. Uluslararası Turgut Atakol Ümitler Basketbol Turnuvası, Bursa'da 3 maçla sürecek.

25- Sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan 125. Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere'nin başkenti Londra'da, tek erkekler ve tek bayanlarda 2. tur maçlarıyla sürüyor.

26- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer çalışmalarını sürdürüyorlar.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber