Atatürk rozetli hemşire görevine geri döndü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU Köroğlu Devlet Hastanesi'nde 8 yıl yakasındaki Atatürk rozeti ile görev yapan ve gerekçe gösterilmeden 1.5 yıl önce görevinden alınarak yerine aynı hastanede peruk takan hemşire Sema Umur atanan Aynur Ören, mahkeme kararıyla başhemşirelik görevine geri döndü. Sema Umur ise, aynı hastanede başhemşire yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.

Sağlık Mahallesi'nde kurulu bulunan 250 yataklı Köroğlu Devlet Hastanesi'nin çeşitli birimlerinde 7 yıl peruğu ile görev yapan hemşire Sema Umur, 10 Eylül 2005 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından başhemşirelik görevine atandı. Meslek hayatı boyunca yakasında Atatürk rozeti taşıyan ve soruşturma geçirmeyen başhemşire Aynur Ören ise, henüz görevdeyken yerine yapılan atamadan 2 gün sonra gerekçe gösterilmeden bakanlık tarafından görevinden alındı. Aynı hastanede hemşire olarak çalışmak istemediğini söyleyen Aynur Ören, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Bolu Valiliği'nin oluruyla yataksız olarak hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde başhemşire olarak görevlendirildi.

Aynur Ören, Sağlık Bakanlığı Personelinin Atama, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliği'nde, başhemşirelik unvanına atanmak için, ?Mesleklerinde en az 10 yıl çalışmış olmak gerekir' maddesine rağmen 7 yıllık bir hemşirenin yerine atanması üzerine 1'nci Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Aynur Ören, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ndeki görevini yürütürken verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Aynur Ören'in yeniden görevine geri dönmesini kararlaştıran mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

?Başhemşirenin görevden alınırken mevzuatta belirtilen usullere uyulmaması ve yerine ataması yapılan kişinin mevzuatta ön görülen 10 yıllık hizmet süresini doldurmadığı, diğer taraftan davacının görev yaptığı süre içerisinde sicillerinin çok iyi olması ve başarısız olduğuna ilişkinin somut hiçbir bilgi ve belge bulunmaması karşısında dava konusunda işlemde hukuka uygunluk görülmemiştir. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir.'' Aynur Ören, mahkemenin kararı üzerine 18 Haziran'da Köroğlu Devlet Hastanesi'ndeki başhemşirelik görevine geri döndü. Aynı hastanede başhemşire yardımcılığına getirilen Sema Umur ise peruk takarak görevini sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber