Başı ağrıyan fakülte hastanesine koşuyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 30 Haziran 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'lı hastaların sevk almadan ünviversite hastanelerine gitmelerine imkan tanıyan uyulamanın yürürlüğe girmesi tıp fakültesi hastanelerinde yoğunluğa sabep oluyor. Yetkililer, vatandaşlardan anlayış bekliyor.

SSK'lı hastaların sevksiz olarak tıp fakültesi hastanelerinde tedavi görmesine olanak tanıyan uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, fakülte hastanelerindeki yoğunluk ikiye katlandı. En ufak soğuk algınlığı ya da grip nedeniyle dahi fakülte hastanelerine koşulması hem öğretim üyelerinin hem de hasta ve hasta yakınlarının tepkisini çekiyor.

GRİBİ OLAN DA BİZE GELİYOR

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yanardağ, uygulamanın, vatandaşa en iyi sağlık hizmeti verilmesinin amaçlanması açısından doğru olduğunu belirtirken beraberinde bazı problemler de getirdiğini kaydetti. Prof. Dr. Yanardağ, ?Vatandaş elbette en iyi sağlık hizmetini nerede alabilecekse o kuruma gitmeyi tercih edecektir. Ancak sağlık ocakları ya da devlet hastanelerinde de tedavi edilme imkanı olabilecek, grip, soğuk algınlığı, bademcik gibi hastalıklar için fakültemize hasta geldiği taktirde, aşırı yoğunlaşmalar meydana gelmektedir. Bu da öğrencilerimizin eğitimi ve gerçekten fakültemizde tedavi edilmesi gerekli hastalarımıza hizmet sunma noktasında problem oluşturmaktadır. Bu yüzden bu uygulamanın devamı ile birlikte sağlık ocakları devreye sokulmalı ve adı geçen hastalıklar sağlık ocağı hekimleri tarafından tedavi edilmelidir. ? dedi.

HALK BİLGİLENDİRİLMELİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cem Uzal, uygulama yaşanacak yoğunlukların vatandaşların konu hakkında daha fazla bilgilendirilmesi ve gerekli olan hastaların fakülte hastanelerine tedavi için gelmeleri halinde problem yaşanmayacağını söyledi. Önümüzdeki günlerde hastanelerinde yoğunluk beklediklerini anlatan Uzal, ?Çevre hastanelerden bize hastalar sevk edilmesi ile hastaların tedavileri yapılıyordu. Ancak her türlü rahatsızlığı olan vatandaşlarımız fakültemize geldiği taktirde, mekan ve personel sayımız ile bu talebi karşılayamama durumu ile karşılaşabiliriz? diye konuştu.

LÖSEMİLİ HASTALARINA YATAK KALMIYOR

n Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mithat Erenus, fakülte hastanelerinde hemşire sayısı ve yatak kapasitesinin sınırlı olduğunu, bu yüzden gelen aşırı talebi karşılamakta zorluk çekildiğini söyledi. Prof. Dr. Erenus, ?Düşünün, lösemi hastalarımızı dahi yatıracak yatak bulmakta problem yaşıyoruz. Devlet hastaneleri, sağlık ocakları ve tıp fakültesi hastaneleri arasında bir koordinasyon sağlanmalı. Sağlık ocakları ve devlet hastanelerindeki bürokrasi ortadan kaldırılmalıdır. Hastalarımızın tedavi kurumlarına güven duyması ve tedavide sürat sağlandığı taktirde, sağlık ocakları öncelikli tercih edilecek kurumlar haline gelecek ve ancak gerektiğinde üniversite hastanelerine sevk yapılacaktır. Aksi taktirde eğitim alanında ve önemli hastalıkların tedavilerinde aksamalar yaşanacaktır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber