Erzurumlu adaydan, ?yakıtsız' çalışan otomobil sözü

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 30 Haziran 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM'daki bağımsız milletvekili adayı motor ustası 56 yaşındaki Sabit Çalışır, halka yakıtsız çalışan otomobil sözü verdi. ?Erzurumlu mucit' olarak bilinen ve kendi yaptığı otomobillerle adından sıkça söz ettiren Sabit Çalışır, ?Millevekili seçilirsem, yakıtsız otomobili TBMM'nin bahçesinde çalıştırıp meclise öyle gireceğim'' dedi.

Pasinler İlçesi'nde dünyaya gelen ve 45 yıldan bu yana motor ustası olarak çalışan evli, 5 çocuk babası, Sabit Çalışır, 100 kilometrede 1 litre mazot yakan 3 tekerlekli otomobil, saatte 1 litre mazot yakan çok amaçlı tarım makinesi yaptı. ?Kendi enerjisini üreten' araç yapmaya başladığında yaşaıklarının ?pişmiş tavuğun başına gelmediğini' belirten Sabit Çalışır, mucize otomobili ancak TBMM'nin gücünü arkasına alarak yapabileceğini söyledi. Buluşlarına çok para ödemelerine rağmen bunların hiçbirini yabancılara satmayı düşünmediğini söyleyen Çalışır, şöyle dedi:

?Halk bana sahip çıkarsa onlara yakıtsız otomobil sözünü veriyorum. Artık kimse akaryakıta para ödemeyecek. Motorun sesi ve egzozdan çıkan duman kimseyi rahatsız etmeyecek. Kent merkezlerinde binlerce otomobil çalışacak ancak ?çıt' sesi bile duyulmayacak. Bunu yapmaya çalışıyordum ama başıma birçok olay geldi, tehdit bile edildim. Meclis'in gücünü arkama alırsam bunu hayata geçireceğim. Halka söz veriyorum. Bu arabayı yapmadan meclisin kapısından içeri girmek bana haram olsun.'' Kendi yaptığı minyatür otomobil ve çok amaçlı tarım aracı ile birlikte Pasinler İlçesi'ndeki Cumhuriyet Caddesi'nde tur atarak halkı selamlayan Sabit Çalışır, ?Bana oy verin yakıtsız otomobilin sahibi olun' sloganıyla oylara talip oldu. Yaptığı 3 otomobilden birini Ankara'ya götürüp Başbakan Mesut Yılmaz'a hediye etmek isterken aşağılandığını hiçbir zaman unutmayacağını söyleyen Sabit Çalışır şunları söyledi:

?Siyasi parti liderleri gibi mazotu ?1 YTL'ye indireceğim' demiyorum. Ben halkıma yakıtsız otomobilin sözünü veriyorum. Meclis'e girdiğim gün yakıtsız otomobil halkın hizmetinde olacak. Bu otomobili üretmek isterken çoğu yerden ölümle tehdit edildim. Ama yılmadım, yapmak istedikçe önüme engeller çıktı. Bu otomobillerden birini zamanın başbakanı olan Mesut Yılmaz'a götürüp hediye etmek istedim. Ama Başbakan Yılmaz'la görüşemediğim gibi bir de beni kapı dışarı atan korumaları ?Bir daha buraya gelirsen ayaklarını kırarız' diyerek tehdit etti. İşte Allah'ın adaleti, önce Başabakanlığı, sonra genel başkanlık tacı elinden alınan Yılmaz ile iki seçim sonra şartlarımız eşit oldu. O Rize'den ben de komşu il olan Erzurum'dan bağımsız adayım. Seçilir TBMM'yegirersem tüm milletvekillerin belalısı olacağım. Devletin, ülkenin menfatini kendi menfati önünde görmeyen milletvekilinin yakasına yapışırım. Ülkemin birtek taşını yabancı sermayeye sattırmam. TBMM'de bir Atatürk modeli milletvekili olurum.'' Pasinler Sanayi Sitesi'ndeki işyerinin bahçesinde Atatürk büstü bulunan Sabit Çalışır geçen yıl da aynı yerde Doğu Anadolu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bilim ve Teknoloji Geliştirme Merkezi kurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber