Berlin'de memurlara 'şekerleme' izni geliyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'nın başkenti Berlin'deki bazı belediye saraylarında, memurların öğle tatillerinde kısa süreli uyuyabilmeleri için özel odalar hazırlanması planlanıyor.

Bild gazetesinin haberine göre, Charlottenburg ve Wilmersdorf semtlerinin belediye saraylarında, memurların "şekerleme" yapabilmelerine olanak sağlamak üzere çalışma yapılıyor.

Gazeteye konuşan Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) Holger Wuttig, "Tabii ki, uyuyan bir yönetim istemiyoruz. Ancak kısa süreli bir uyku hem çalışma gücünü artıracak, hem de burnout sendromunu engelleyecektir.

Özellikle Berlin'deki semtlerde personel eksikliği nedeniyle daha fazla çalışılmak zorunda" dedi.

Wuttig, ABD'de "Power-Napping" adı verilen bu uygulamanın örneklerini bizzat bazı şirket ve yönetimlerde gördüğünü sözlerine ekledi.

Almanya'nın önde gelen hastanelerinden Charite'de görevli uyku uzmanı Dr. Ingo Fietze de, bu uygulamayı desteklediğini belirterek, "20 dakikalık uykudan sonra 4 saat çalışma için zinde olunur. Beyin, öğle tatili sırasında daha az aktiftir" diye konuştu.

Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit'ın da "Rotes Rathaus" adı verilen çalışma binasında bir yatağı olduğu, ancak vakti olmadığı için bunu bugüne kadar hiç kullanmadığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber