Bingöl bu kez bakanlık bekliyor

Kaynak : Yeni Asya
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık bürokratı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de AK Parti 1. sırada. ?Ne ağa, ne bey, ne aşiret reisi...Okumuş, kariyeriyle gelmiş 1. sıraya oturmuş.? Bingöllü'nün derdi: ?Artık terör olaylarıyla anılmak istemiyoruz...? Bir de artık bir bakan istiyor Bingöllü...

Bingöl, Meclis'e gönderdiği vekillerden bir bakan çıkaramamanın sıkıntısı yaşarken, bunu 22 Temmuz'da aşmak istiyor. Yıllardır hangi partiden olursa olsun aşiret-tarikat-ağa-bey dörtgeninden kurtulamayan Bingöl adayları içerisinde AK Parti'nin birinci sıra adayının başkentte bürokrat olarak yıllardır görev yapması Bingöllüler'in bakanlık hasretini ve özlemini depreştirmiş durumda. Devlet Planlama Teşkilatı'nda AB Genel Müdürü olarak görev yapan Cevdet Yılmaz'ın adaylığını, ?Başımızın üstünde yeri var? diyerek coşkuyla karşılıyor Musa Degiç. 47 yaşında çiftçilik yapan Degiç, bölgeyi ve bölgedeki insanı eğitimin kurtaracağına inanıyor: ?Beş çocuğum var, en büyük kızım üniversite sınavlarına girdi. Onun kazanması için ailede seferberlik ilan ettik. Cevdet Yılmaz da eğitim almış gelmiş. Onu bakan olarak görmek istiyoruz, aha bunu böyle yazın Tayyip Bey'e iletin.? ?Bir de tahmin alalım? diyoruz Degiç'e, ?Burada 3 milletvekilinin 3'ü de AK Parti'nindi. Ama, buralarda herşeye rağmen bir bağımsız çıkar. 2 AK Parti, bir bağımsız olur bu sefer? diyor.

'Balyoz'a tepkililer

Erdoğan'ın hastane kapısında makam aracının camını kıran balyozu satın alan Feyzi Berdibek'e Bingöllüler de tepki gösteriyor. ?Bu işler balyozla olmaz, hizmetle olur? diyorlar. Kazım Ataoğlu'nun aşiret oylarıyla 3-0 yapmayı planladığı, ancak, bağımsız aday Özmen'in etkisiyle milletvekili dağılımının 2-1 AK parti lehine olacağı yönünde. MHP, CHP, DP'nin milletvekili çıkarma şansı pek görünmüyor Bingöl'de.

Terörle anılmak istemiyoruz

61 yaşındaki emekli müfettiş Mahmut Yakut, biraz da mürekkep yalamanın etkisiyle konuşuyor. Konuşmasında 'konjonktür' diyor, 'perspektif' diyor, 'vizyon' diyor, 'sanal' diyor, bu tür kelimeleri kullanıyor. Ama sonunda diğer Bingöllüler gibi dayanamıyor, ?Ne olur bize terörist demeyin, artık terörle anılmak istemiyoruz? diyor çevresindekilerin deyimiyle 'müfettiş bey'. Yakut'a göre, AK Parti 2 vekil alır, Mehmet Nuri Özmen'in Meclis'e girer.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber