Hukuk depremi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depremde kızını kaybeden babanın açtığı dava zaman aşımına uğradı. Kimse ceza almadı Mahkemeye mektup yazan adam soruşturmalık olunca, depremi yüreğinde hissetti....

17 Ağustos 1999'da unutulamayacak bir gürültüyle geldi deprem. 16 bin 649 bina yıkıldı. 17 bin 510 kişi hayatını kaybetti. Enkazının altında 15 kişinin can verdiği Ersoy Apartmanı da daha sonra bu korkunç trajedinin simgesi haline geldi. Çürük binaların yapımını engellemek için davalar açıldı. Bilirkişi raporunda suçlu bulunan Ersoy Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Ersoy, inşaat mühendisi Tarkı Acaroğlu ve mimarı Sedat Duman, 7.5 yıl süren davadan zaman aşımı nedeniyle ceza almadan kurtuldu.

'SORUMLULAR SERBEST KALDI'

Depremde doktor kızı Nesrin Delibaş'ı kaybeden baba Mehmet Delibaş, karara isyan etti. 7.5 yıl boyunca her duruşmaya katıldığını söyleyen baba, "Sanıkların bir kez bile mahkemeye girdiklerini görmedim. Suçlular ceza almadan ellerini kollarını sallayarak dolaşacak. Düzce Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava ile ilgili yanlışlıkları anlatan birkaç mektup yazdım. Ancak mahkeme mektupları hakaret olarak algıladı ve hakkımda soruşturma açtı. Kızımın ve komşularımın katilleri dışarıda geziyor, ben ise suçlu duruma düşüyorum" diye dert yandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber