Kaymakam döven minibüsçüye ceza

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

MANİSA'da, Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan'ı dövdüğü iddiasıyla yargılanan minibüs sürücüsü Yüksel Demir'e belediye encümeni de 56 YTL para cezası kesti, aracını 120 gün süreyle trafikten men etti.

Manisa'da yankı uyandıran olay 20 Haziran günü meydana geldi. Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, ailesiyle alışveriş için geldiği Manisa'da, yaya geçidinde durup yolcu alan minibüs sürücüsü Yüksel Demir'i uyarınca saldırıya uğradı. Yüksel Demir ve yanındaki arkadaşı Murat Karakaya, kaymakamı tartaklayıp kaçtı. İki kişi yakalanıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, bir hafta sonra, bir üst mahkemeye yapılan itirazla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Manisa Belediyesi Encümeni aldığı kararla minibüs sürücüsüne Kabahatler Kanunu'na göre 56 YTL para cezası uyguladı ve minibüse 120 gün süreyle trafikten men cezası verdi. Belediye Başkanı Bülent Kar, encümen toplantısından sonra yaptığı açıklamada, minibüs sürücülerini her fırsatta uyardıklarını, ancak kurallara uymayan sürücülere artık çok maddi yaptırım uygulayacaklarını söyledi. Kar şunları söyledi:

?Belediye denetimli dolmuş, 8 Eylül Caddesi Beyazfil İş Merkezi yakınında yaya geçidi üzerinde yolcu almak için durmuş. O sırada orada bulunan Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan'ın dolmuş şoförü Yüksel Demir'i uyarması üzerine, şoför bir arkadaşıyla birlikte Kaymakam Sadettin Kalkan'a ailesinin yanında saldırıda bulunmuş. Belediyemiz adına hizmet vererek kamu görevi gören ilgili şahıs ve araç toplu taşımacılık adabına uymayan, kural kaide tanımayan, disiplinsiz çalışması nedeniyle Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından encümene sevk edildi. Encümen 45 D 0407 plakalı minibüsün sahibi Gıyasettin Demir ve şoför Yüksel Demir'e 120 gün Ticaret ve sanattan men cezası verdi. Ayrıca araç sahibi ve aynı zamanda yeğeni olan şoföre Kabahatler Kanunu gereğince 56'şar YTL para cezasına çarptırıldı.'' Başkan Bülent Kar dolmuş sürücüleri ile ilgili şikayeti olanların durumu belediyeye iletmelerini istedi, ?Manisa Belediyesi denetiminde hizmet veren dolmuşlar kamu görevi görüyor. Dolayısıyla kurallara uymak zorundalar. Manisa Belediyesi toplu taşıma yönetmeliğine uygun olarak hareket etmeyen dolmuşların hat iptaline kadar en ağır cezaları alacağını bir kez daha kamuoyuna duyurmak istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber