Kapusuz: Terörist başı aldığı nefesi Bahçeli'ye borçludur

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, "MHP, hükümet ortağının terörist başına verilen idam cezasını müebbet hapse çeviren kanun teklifine göz yummuş ve hükümet ortaklığını, yani koltuk sevdasını 'bebek katilinin idamına' yeğlemiştir.

Terörist başı, İmralı'da aldığı her nefesi, Bahçeli yönetiminin engin hoşgörüsüne borçludur ve sayın Bahçeli bununla yaşamaya mahkumdur. Terörist başından aldığı teşekkür de tarihe not düşülecektir" dedi.

Kapusuz, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde yer alan "İdamın kaldırılmasını öngören yasa meclisten AK Parti'li vekillerin oylarıyla geçti' şeklindeki haberlere sert çıktı.

Bu söylenenlerinin ve yazılanların idam cezasının kaldırılmasında MHP'nin aktif rolünün hafızalardan silinmeye yönelik olduğunu iddia eden Kapusuz, terörist başının idamını kaldıran yasal sürecin Anasol-M hükümeti döneminde ulusal programa konulduğunu, anayasanın değiştirildiğini ve 3 Ağustos 2002 tarihinde de Türk Ceza Kanunu yasasında idam cezasının kaldırılmasıyla ilgili kanunun kabul edildiğini ifade etti. "Terörist başının idamını erteleyen 12 Ocak 2000 tarihli liderler zirvesinin metninde, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin imzası vardır.

Bu erteleme kararı doğrultusunda bağımsız yargının verdiği idam cezası 2 yıl Başbakanlık'ta bekletilmiş ve meclise getirilmemiştir" diyen Kapusuz, "Bununla yetinmen MHP, hükümet ortağının terörist başına verilen idam cezasını müebbet hapse çeviren kanun teklifine göz yummuş ve hükümet ortaklığını, yani koltuk sevdasını 'bebek katilinin idamına' yeğlemiştir. Terörist başı, İmralı'da aldığı her nefesi, Bahçeli yönetiminin engin hoşgörüsüne borçludur ve sayın Bahçeli bununla yaşamaya mahkumdur. Terörist başından aldığı teşekkür de tarihe not düşülecektir" ifadelerine yer verdi.

İdam cezasının kaldırılmasıyla ilgili düzenlemenin Adalet Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında MHP'ye mensup milletvekillerinin çekimser kaldıklarını hatırlatan Kapusuz, "Acaba MHP'li milletvekilleri, Adalet Komisyonu'ndaki toplantıda pasif kalmaları yönünde Bahçeli'den talimat mı almışlardır? Söz konusu kanun teklifinin Adalet Komsiyonu görüşmeleri sırasında AK Parti'ye mensup milletvekillerinin idam cezasının kaldırılmamasına ilişkin önergeleri, MHP'ye mensup milletvekillerinin de bulunduğu diğer komisyon üyeleri tarafından reddedilmiştir" ifadelerini kullandı.

Kapusuz, bu gerçekler ortadayken kendisinin ve AK Parti'li vekillerin idam cezasının ortadan kaldırılmasına olumlu oy kullandığı şeklindeki haberlerin tamamen yalan ve iftira olduğunu, bunları şiddetle nefret ettiğini ve esefle kınadığını ifade etti. Kapusuz, açıklamasında kendilerinin aynı tavrı Genel Kurul'da da gösterdiklerinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

"MHP yönetiminin son zamanlardaki çırpınışları, seçim meydanlarındaki bir takım davranışları tarihi gerçekleri örtbas etmeye ve kendisini milletin vicdanında aklamaya yönelik beyhude çabalardır. Çünkü milletimizin vicdanına zamanaşımı işlemez. Terörist başı, İmralı'da aldığı her nefesi, Bahçeli yönetiminin engin hoşgörüsüne borçludur ve sayın Bahçeli bununla yaşamaya mahkumdur. Terörist başından aldığı teşekkür de tarihe not düşülecektir. 2002 seçimlerinde milletimiz, terörist başının idamı konusunda MHP'yi ve onun da ortağı olduğu koalisyon hükümetini suçlu bulmuş, hepsinin ipini çekerek sandığa gömmüştür. AK Parti, demokratik, ekonomik, siyasi ve hukuki istikrarın zedelenmesine yol açan her türlü siyaset tarzına karşıdır. İlkeli, hak ve adaletten yana ve asla çamura yatıp, çamur atma siyasetinden yana değildir".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber