?Bir no'lu vatansever emekli general çıktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 06:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA Emniyet Müdürlüğü'nün, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Başkan ve yöneticilerinden oluşan çeteye yönelik soruşturması genişliyor. Polis, isimlerini sır gibi sakladığı iki emekli generalin üzerinde duruyor.

Zanlıların telefon görüşmelerinde ?Bir numara? diye söz edilen kişinin jandarmadan emekli bir general olduğu ve İstanbul'da yaşadığı belirtildi. Konu Genelkurmay Askeri Savcılığı'na da bildirildi.

SAVCI NUSRET BABA

Çetenin dinlemeye takılan görüşmelerinde, kendisinden ?Nusret Baba? diye söz edilen emekli bir savcının da adı geçiyor.

Dernek Başkanı Taner Ünal'ın, Ulucanlar Cezaevi'nde kaldığı bu sırada yaşadığı bir sorun nedeniyle eşine, ?Nusret Baba'ya git, bana yardım etsin? dediği öne sürüldü. Nusret Baba denilen eski savcının devreye girdiği iddia edildi.

5 kopya hazırlanan soruşturma dosyası, Genelkurmay, Jandarma, Adalet Bakanlığı ve Askeri Savcılığa ?gereğinin yapılması' için gönderildi.

ÇOK GİZLİ DAMGALI

Savcılık beş zanlının, üst düzey subaylarla olan irtibatlarıyla ilgili dosyayı ?çok gizli' mühürü ile Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderdi.

70 milyarını çeteye kaptıran ölen yüzbaşının eşi Mehtap Özaydın'ın ise bir yarbaydan yardım istediği ancak buna rağmen zanlıların sadece 10 milyarını geri ödedikten sonra, şehit eşini tehdit ettiği belirlendi. Başkan Ünal'ın ifadesinde ?Muzaffer Tekin'le ilişkili olan karşı grup, Danıştay baskınından 2 gün önce Ankara'ya geldi. Saldırı ile bizim ilgimiz yok? dediği öğrenildi.

TERÖR SAVCILIĞINA

Öte yandan zanlıları sorgulayan Cumhuriyet Savcısı Alp Arslan, dün yaptığı değerlendirme sonucunda, ?görevsizlik? kararı vererek, soruşturma dosyasını terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber