Askerin 'don davası'

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açılan 'don ve fanila' ihalesi mahkemelik oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İç Tedarik Bölge Başkanlığı, 250 bin don ve 175 bin fanila alımı için ihaleye çıktı. MSB, don ve fanilaların, "görevin zorluğu ve zor hava koşullarında kullanılacak olması nedeniyle" ayrıntılı bir şekilde hazırlanan teknik şartnameye uygun olarak imal edilmesini şart koştu. İhaleyi Elif Tekstil AŞ kazandı ve malları MSB'ye teslim etti. MSB, iç çamaşırlarını, MSB İzmir, Bursa ve İstanbul Kalite Yönetim başkanlıklarında incelettirdi. Raporlarda, malların teknik şartnamede belirtilen özellikleri taşımadığı belirtilince, MSB ihale sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Malların teknik şartnameye uygun olduğunu savunan şirket 828 bin YTL'lik parasını alabilmek için mahkemeye başvurunca, donlar, 14 ayrı "laboratuvar incelemesinden" geçti. İzmir 4. Ticaret Mahkemesi, "MSB'nin, kendi emir ve komutasındaki bir laboratuvarın raporunu tek başına geçerli kabul ederek sözleşmeyi feshetmesinin mümkün olmadığını" kararlaştırdı. Mahkeme, MSB'nin, 828 bin YTL tutarındaki ücreti de faiziyle birlikte ödemesine hükmetti.

MSB'nin kararı temyiz etmesi üzerine, dava Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 15. Hukuk Dairesi, bilirkişi raporları için, "Her türlü kuşku ve tereddütten uzak bir değerlendirme yapılmamış olup maddi temeli olmayan soyut - çelişik ifadeler taşımaktadır" dedi. Yargıtay, mahkemenin İTÜ'de görevli uzman bilirkişi kuruluna yeniden inceleme yaptırmasını benimsedi ve kararı bozdu. Ticaret Mahkemesi, önceki kararında direndi. Yerel mahkeme ile Yargıtay arasındaki Yargıtay Hukuk Genel Kurulu çözecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber