Petkim 2 milyar 50 milyon dolara satıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Petkim'in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin özelleştirme ihalesini açık artırmada en yüksek teklifi 2 milyar 50 milyon dolarla TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin sermayesindeki, İdare'ye ait yüzde 33 oranındaki B grubu hisse ve yüzde 11 oranındaki A grubu hisse ile Emekli Sandığı'na ait yüzde 7 oranındaki B grubu hisse olmak üzere toplam yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesini bugün gerçekleştirdi. Özelleştirme ihalesini, 2 milyar 50 milyon dolar teklifleTransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu kazandı.

İhalenin elemesiz ilk turunda en yüksek teklif 1 milyon 50 milyon dolar olarak gerçekleşti. Elemeli ilk turda ise en yüksek teklif 1 milyar 439 milyon dolar seviyesinde oluştu. İlk turda en düşük teklifi veren Fırat Plastik Kauçuk Sanayi ve Ticaret A.Ş. elendi. İkinci turda en yüksek teklif 1 milyar 550 milyon dolar olurken, ikinci turda en düşük teklifi veren Hokan Chemicals Ortak Girişim Grubu elendi. İhalenin üçüncü turunda ise en düşük teklifi veren Naksan-Torunlar-Toray-Kiler Ortak Girişim Grubu oldu.

Son turun ardından ihalede 1 milyar 680 milyon dolar fiyatla açık artırmaya geçildi. Carmel-Limak Ortak Girişim Grubu, TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu, Zorlu Holding A.Ş., Çalık-IOCL Ortak Girişim Grubu ve Socar&Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu açık artırmaya devam etti. Açık artırmada ilk olarak Carmel-Limak Ortak Girişim Grubu, son olarak Çalık-IOCL Ortak Girişim Grubu ihaleden çekildi.

Açık artırmanın son bölümü Azeri, Kazak çekişmesine sahne oldu. Socar&Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu ve TransCentralAsia Petrochemical Holding OGG çekişmesini, TransCentralAsia Petrochemical kazandı.

Rekabet Kurumu'nun kararının ardından özelleştirme ihalesi resmen sonuçlanmış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber