Sahte vatanseverlerin Anayasası bile hazırlamış

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği'ne yönelik soruşturması genişliyor. Aralarında derneğin Başkanı Taner Ünal ve başkan yardımcılarının da bulunduğu tutuklu sanıkların, İstanbul'da Ümraniye'de bir gecekonduya yapılan baskınla ortaya çıkarılan ve kamuoyunda ?Ümraniye Grubu? olarak bilinen çete ile bağlantıları tespit edildi.

Sözde vatanseverlerin, Ümraniye Grubu ile İstanbul'da bir toplantı yaparak, ?devletin yeniden yapılandırılması? için çalışma başlattığı ve bu amaçla 17 maddelik temel bir Anayasa taslağı oluşturdukları da ortaya çıktı. Vatansever Kuvvetler Derneği'ne yönelik ?Girdap? operasyonu kapsamında, dün 3 kişi daha gözaltına alındı. Polis, 8 kişiyi daha arıyor. Bu arada, emekli bir general olduğu belirtilen ve İstanbul'da yaşadığı öğrenilen ?Bir numara? kod isimli kişiye yönelik, istihbarat çalışmaları da devam ediyor.

Ümraniye bağlantısı

Sahte vatansever çeteyle ilgili soruşturmada çetenin İstanbul Ümraniye'deki yapılanmayla ilgili bağlantıları da tespit edildi. Ümraniye soruşturması kapsamında tutuklanan Kuddusi Okkır'ın, gözaltındayken verdiği ifade de ?devletin yeniden yapılandırılması? amacıyla 17 maddelik taslak bir Anayasa hazırlandığını itiraf ettiği öğrenildi. Okkır ifadesinde, bu çalışmanın, dernek yöneticilerinin de katılımı ile İstanbul'da bir toplantıda hazırlandığını söyledi.

İhale tüyosu

Polis soruşturma kapsamında elde ettiği 7 bin sayfalık telefon konuşmalarında zanlılardan Halit Bozdağ'ın askeri ihaleleri yönlendirdiğini ve fesat karıştırdığını da belirledi. Bozdağ'ın dinlenen konuşmalarda trilyonlarca liralık askeri ihaleleri, bazı bağlantıları sayesinde önceden öğrenerek ihaleye katılacak firmalara tüyo verdiği, bu sayede de ?aracılık payı? aldığı belirlendi.

?Mitinglere destek verin' talebi

Telefon kayıtlarında dernek yöneticilerinden bazılarının, Vatansever Kuvvetler Güçbirliği'nin düzenlediği mitinglere destek verilmesi için bazı subaylarla görüşmeler yaptıkları da ortaya çıktı. Derneğin Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Cinali'nin, Mersin ve Diyarbakır'da düzenlenen mitinglere, asker desteği istediği telefon dinlemelerinde tespit edildi. Cinali bir telefon görüşmesinde, ?Mersin'deki mitinge, kolordudaki askerleri sivil kıyafet giydirip yürüttük. Diyarbakır'da da yürütelim? diyerek destek istediği belirlendi.

Kamyoncuyu da dolandırmışlar

Düzenledikleri mitinglerde 250 metrelik Türk bayrağı ile şov yapan dernek yöneticilerinin, bayrağın taşınması için tuttukları kamyonun sürücüsünü de dolandırdıkları öğrenildi. Bin 500 YTL'ye anlaşan yöneticilerin, sadece 800 YTL'sini verdikleri, sürücünün de savcılığa şikayette bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber