Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nden örnek takvim ilanı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 2019 yılında ilan etmeyi planladığı tüm kadrolarla ilgili akademik personel ilan takvimini hazırlayarak kamuoyuyla paylaştı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Mart 2019 15:09, Son Güncelleme : 01 Mart 2019 15:11
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nden örnek takvim ilanı

Bilindiği üzere, 09 Kasım 2018 tarihli ve 30590 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 8 inci maddesine göre öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadroları Üniversiteler tarafından doğrudan Resmi Gazete'de ilan edilmektedir.

Diğer taraftan, Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadroları ise yine "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili hükümlerine göre Resmi Gazete'de duyurulmaktadır.

Bu doğrultuda, üniversitelerde norm kadro uygulamasının başlaması ile birlikte ilk defa bir üniversite 2019 yılında akademik personel takvimi hazırlayarak kamuoyuyla paylaştı. (Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin 2019 yılı akademik personel ilan takvimine ulaşmak için TIKLAYINIZ.)

Son yıllarda yeni kurulanlarla birlikte 129 devlet üniversitesi, 77'si vakıf olmak üzere toplamda 206 yükseköğretim kurumu olduğu düşünüldüğünde; özellikle araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrolarının yıl sonlarında eş zamanlı ilan edilmesi halinde gerek adaylar gerekse üniversiteler için düzgün bir süreç işletilememektedir.

Özellikle öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda ALES ve dil puanı yüksek adaylar birçok yere aynı anda başvurduğunda ve sınav tarihleri de aynı güne denk gelmesi halinde bu kadrolar yanmaktadır.

Dolayısıyla, Cumhurbaşkanı tarafından tahsis edilen kadroların yıl içerisinde etkin ve verimli bir yöntemle kullanılması açısından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından başlatılan bu güzel uygulamanın tüm yükseköğretim kurumlarına yayılmasını temenni ediyoruz.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber