Ak Parti'nin Pursaklar adayından istihdam sağlayacak projeler

Cumhur İttifakı'nın Ankara Pursaklar adayı AK Parti'li Ayhan Yılmaz, projelerinin istihdam sağlayacak projeler olduğunu söyledi. Yılmaz, "Büyükşehir belediyemiz hem de hükümetimizle birlikte yapmayı planladığımız projelerimiz ilçemizin ulaşımını rahatlatacak, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini arttıracak" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Mart 2019 07:45, Son Güncelleme : 02 Mart 2019 08:11
Ak Parti'nin Pursaklar adayından istihdam sağlayacak projeler

Cumhur İttifakı'nın AK Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz, ilçeye kazandırmayı planladığı projeleri Yeni Şafak'a anlattı. Yılmaz, "Hem ilçe belediyesi olarak hem büyükşehir belediyemiz hem de hükümetimizle birlikte yapmayı planladığımız projelerimiz Pursaklar'ın ulaşımını rahatlatacak, hemşerilerimizin yaşam kalitesini artıracak. Ortak akılla Pursaklar'ı yönetip, herkesin gönlüne gireceğiz" dedi.

AK PARTİ İLE DEĞİŞİM GELDİ

Yılmaz, projelerini şöyle sıraladı: "2004'ten sonra AK Parti iktidarlarımız ve AK belediyecilikle Pursaklar çok büyük değişim yaşadı. Belde iken ilçe oldu. Nüfusu sürekli artıyor. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023'te Pursaklar'ın nerede olması gerektiğini öngörerek önemli projeler hazırladık.

SIKINTILARI GİDERECEĞİZ

Mehmet Özhaseki Başkanımız öncülüğünde Büyükşehir Belediyemiz ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz ile birlikte Pursaklar ve Saray Giriş Yollarının yapılması, Karacaören TOKİ çevre yolu bağlantısı, Esenboğa Metro Projesi ile ulaşımdaki sıkıntıları gidereceğiz. Altınova imar revizyon çalışması, modern sanayi sitesi, Bedesten Otantik Festival Meydanı, Tarihi Şehir Meydanı, yöresel ürünler pazarı, Gümüşoluk Göleti Projesi, Karaköy Millet Bahçesi, Macera Ormanı Masal Şehri, Altınova Tabiat Parkı, Huzur Parkı, organik tarıma destek ve teşvik, tohum eleme ve ilaçlama tesisi, ortak tarım makineleri parkı, mobil kesimhane gibi yatırımları kazandıracağız. Okçuluk ve binicilik parkı yapacağız. Hemşerilerimizin asker uğurlama, kına gecesi, nişan merasimi, sünnet töreni, mevlit ve taziye gibi merasimlerini yapabilmeleri için köy ve mahalle konakları inşa edeceğiz. İslam alimlerinin icatları ve bilim tarihine olan katkılarını sergileyeceğimiz İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi kuracağız.

MİRASA BUTİK MÜZE

Su sebilleri yapacağız. Butik müze, şehrimizin sosyal, kültürel, tarihsel ve ekonomik zenginliğini tanıtacağımız Şehir Müzesi yapacağız. Toplumumuzun temel taşı olan aile kurumuna katsı sunmak için Aile, Çocuk ve Gençlik Eğitim Akademisi açacağız. Toplumun tüm kesimlerini okumaya teşvik etmek ve bilgiye erişimi kolaylaştırmak için Kitap Kafe yapacağız."

KALKINMAYA DESTEK

Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilliği ve meclis üyeliği dönemlerinde Pursaklar'a önemli katkılarda bulunduğunu söyleyen Yılmaz, "Otonomi, Protokol yolu genişletme ve orta refüj projesi, Uluslararası Ankara Fuar Alanı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesinin bölgemize kazandırılması, Hacı Bayram Camii Çevresi Restorasyon Projesi, yatırım projeleri, su, kanalizasyon, yol yapımı gibi birçok konuda katkı sunduk" diye konuştu.

Gençlere istihdam için adım atıyoruz

Yılmaz, "Aromatik tıbbi bitkiler araştırma eğitim satış merkezi, yenilenebilir enerji, bebek emzirme bakım merkezleri, çok amaçlı semt pazarları, çok amaçlı semt spor sahaları, cenaze ve defin işlemlerinin geliştirilmesi, atık geri dönüşüm sistemlerinin geliştirilmesi, akıllı yeraltı çöp konteynırlarının çoğaltılması, Pursaklar istişare ve halk günleri gibi çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz" dedi.

Çocuklara trafik dersi vereceğiz

AK Parti Pursaklar Başkan Adayı Ayhan Yılmaz, "Engelleri ortadan kaldırmak için Engelliler Dayanışma Merkezi açacağız. Hem trafik konusunda çocuklarımızı bilinçlendirmek hem de örnek bir nesil yetiştirmek için Çocuk Trafik Eğitim Uygulama Pisti oluşturacağız. Eğlenceli Kültür Sanat ve Bilim Merkezi kuracağız. Halihazırda birkaç parkımızda devam eden ücretsiz Wi-Fi uygulamasını diğer parklarda da yaygınlaştıracağız. Mevcutta olan bir adet kaykay pistine dünyada popüler hale gelen scooter, paten, bisiklet ve kaykay pistleri ekleyerek gençlerimizin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayacağız. Su Oyunları Eğlence Parkı yapacağız. Yeni Nesil Ekolojik Okul ve Sera Projesini hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Fazlı Şahan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber