Baykal: AKP'ye giden her oy PKK'ya gider

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Temmuz 2007 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ?AKP giden her oy, PKK'ya gider. AKP'liler PKK ile işbirliği içinde olan partilerle temas halindeler'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Muğla Eski Garaj Alanı'nda, 38 derece sıcaklıkta, kendisini dinlemeye gelen yaklaşık 20 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa seslendi. ?Başbakan Baykal', ?Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganları arasında miting alanına gelen Baykal, AKP hükümetini sert bir dille eleştirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Daltonlar Çetesi'nin en uzun boylu üyesi Avarel'e benzetti.

Koalisyon kelimesini de ilk kez ağzına alan Baykal, ?Tek başımıza iktidar olmak için çalışıyoruz. Gerekirse, MHP ile koalisyon yaparız'' dedi. AKP'nin tarım politikasını da eleştiren Baykal, çiftçinin mazotundan ÖTV'yi kaldıracaklarını, tarıma verilen desteği de iki katına çıkartacaklarını ifade etti. Üniversite sınavlarını kaldıracaklarını da vurgulayan Baykal, ?Gençlerimize sahip çıkacağız. Lise çağındaki gençlere, iş imkanı sağlayacak, mesleki eğitim vereceğiz'' diye konuştu.

Yeşil kart uygulammasına tamamen kaldırıp, TC kimlik kartı ile herkes sağlık hizkmeti alabilecek. Muhtarlar aracılığı ile yoksullar ve ihtiyaç sahipleri tespit edilecek. Yoksullara, her türlü yardımı yapacağız, yolsuzlugun önüne geçeceğiz. Yolsuzlugun saçayağında işadamı, bürokrat ve siyasetçiler var. Siyasetçilerin dokunulmazlığını kaldırarak, yolsuzlukların önönüne geçeceğiz'' dedi.

Terör örgütü PKK'da değinen Baykal, ?AKP giden her oy, PKK'ya gider. AKP'liler PKK ile işbirliği içinde olan partilerle temas halindeler'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Baykal, ?360 milletvekili ile bir cumhurbaşkanını bile seçemediler. Hikmet Yar'ın önünde diz çöken biri cumhurbaşkanı olamaz. Başbakan'ın çocukları sürekli zenginleşiyor. Gemi alıyor. Millet ise, fakirleşiyor. ?Ben Türkiye'yi pazarlarım. Karşı çıkanı azarlarım' diyerek halkı eziyor. Haelkı üzdürmeyeceğiz. Ülkeyi kimseye soydurmayacağız. Devleti böldürmeyeciğiz'' dedi.

Baykal'ın miting alına gelişi sırasında, CHP Muğla milletvekili adayı Fevzi Topuz'u polisin alana sokmaması üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polis memurunun üzerine saldıran Topuz, belindeki telsizini asılarak kırdı. Partililerin araya girmesiyle, gerginlik yatıştırıldı. Baykal partisinin milletvekili adayları Fevzi Topuz, Gürol Ergin, Ali Arslan, Fahrettin Üstün, Mustafa Öztürk'ü tanıttı.

Muğla'da 1.5 saat kalan Baykal, Yaşar Havacılığa ait helikopterle Denizli'ye hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber