Baykal: 200 milletvekili marş marş yargıya gidecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iktidar olmaları halinde ilk yapacakları işin 200 dosyanın dokunulmazlığını kaldırmak ve milletvekillerini 'marş marş' diyerek yargının önüne göndermek olduğunu söyledi. Baykal, Başbakan Erdoğan'a "Bırak nutuk atmayı gerçekten demokratsan, çıkar üstünden dokunulmazlığı, gel milletin arasına, göreyim" dedi.

Antalya'da önceki gün Erdoğan'ın Baykal'ın bakanlık dönemine ait mazot karnesini göstermesi üzerine CHP lideri de dün Kırıkkale'de hükümetin hazırladığı bir yasa tasarısını okudu.

Metinde neler var?

Baykal'ın okuduğu metinde şunlar yer alıyordu: "18 Nisan 2006'da Başbakanlık TBMM'ye bir kanun tasarısı sunacaktı. İmza Recep Tayyip Erdoğan'ın. Kendi imzasıyla sunduğu metinde şunlar yer alıyordu: 'Suç işlemek için örgüt kurma suçuna ilişkin etkin pişmanlık hükümlerinin terör örgütünün kurucusu, yöneticisi veya üyeleri hakkında da uygulanabileceği kabul edilmiştir. Pişmanlık hükümlerinden bir defa yararlanılabilinir.' Bunun ne anlama geldiği ise, 'Bu ülkede bir terör örgütü var, onun bir kurucusu var, onun da eğer avukatı bir dilekçe verir, 'Ben pişman oldum' derse, onu tahliye ederiz' diyor. Bunu yapamaz, CHP kıyameti kopartır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber