CHP'den seçim öncesi son iddia

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Bakan Güler, Çalık Grubu için İsrail'de kulis yaptı'

Kuzey Irak'a girilmemesi karşılığında, AKP hükümetinin ABD ile 1 milyar dolarlık kredili finans anlaşmasını belgeleriyle kanıtlayan CHP, yeni bir iddia ile ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek; Enerji Bakanı Hilmi Güler'in, Ceyhan'dan İsrail'e uzanacak boru hattı projesinin Başbakan'ın damadı Berat Albayrak'ın genel müdürlüğünü yaptığı Çalık Holding'e verilmesi için İsrail hükümeti nezdinde kulis yaptığı iddiasında bulundu. Ayrıca Dışişleri Bakanı Gül'ün de bunu 30 Kasım 2005 tarihli gizli bir yazıyla desteklediğini söyledi.

3 soruya yanıt bekliyoruz

Özyürek, dün İstanbul İl Merkezi'nde İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Bakan Güler'e, Dışişleri Bakanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a yanıtlamaları için şu soruları yöneltti:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e; ?Enerji Bakanı olarak, Türk işadamlarına değil, doğrudan Çalık Grubu'na ?İş verin' diye, İsrail Hükümeti nezdinde kulis yaptınız mı, yapmadınız mı??

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül?e; ?Bakan Güler, Çalık Grubu'nun finansmanını da taahhüt ederek Ceyhan-İsrail arası boru hattı projelerine ilişkin yapılabilecek fizibilite çalışmasını yürütmesini...' İsrail'den istediği yönünde, Dışişleri Bakanlığı'nın ?gizli' damgalı bir yazısı var mı, yok mu?

Başbakan Erdoğan'a; ? Bakanlarımızın iş bulması için İsrail nezdinde kulis yaptığı Çalık Grubu'na damadınızın genç yaşta genel müdür olarak atanması ne ölçüde ahlakidir? Damadınız, Bakan Güler'in kulislerinden önce mi sonra mı Çalık Holding'te genel müdürlük koltuğuna oturmuştur? Bu konuda, fakir fukara vatandaşların hatırına bir açıklama yapma lütfunda bulunur musunuz ?

Belgeler cevaplardan sonra

Özyürek, ortaya attıkları iddialarla ilgili olarak ?ellerinde belge bulunup, bulunmadığına? ilişkin soruya ise karşı tarafın açıklama yapmasını beklediklerini söyledi.

Sorularına yanıt almalarından sonra gerekli belgeleri ortaya çıkartacaklarını belirten Özyürek, ?Biz bunları kahvehanede söylemiyoruz. Kemal de (Kılıçdaroğlu), ben de mesleğimiz gereği bugüne kadar hırsızları kovaladık. Elimizde belge bilgi olmadan konuşmayız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber