GP kimlerle koalisyon yapmayacak?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzan, seçimden sonra koalisyon ihtimali doğduğu taktirde 2 partiyle koalisyon yapmayacaklarını söyledi.

Cem Uzan, Habertürk'te yayınlanan Basın Kulübü programında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Uzan, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerden sonra Genç Parti olarak, koalisyon görüşmeleri yapma olasılığı doğduğu taktirde AKP ve DTP ile temas kurmayacaklarını söyledi. Uzan, bu iki parti dışındaki tüm partilerle işbirliği yapabileceklerini belirtti.

Çeşitli bölgelerde her gün yüzlerce insanla görüştüğünü belirten Uzan, sloganlarının ?Ezilenler iktidar olacak? olduğunu hatırlattı. Uzan, sivil toplum örgütleriyle görüşüp görüşmediklerinin sorulması üzerine ise hiçbir kuruluşla, icazet almak üzere görüşmeyeceklerini ifade etti. Uzan, bunların içine TÜSİAD'ın da dahil olduğunu söyledi.

Uzan, kimseyle kişisel bir hesabının olmadığını fakat iktidara geldikleri taktirde AKP'nin işbaşına getirdiği kadrolarla çalışmak istemediklerini dile getirdi.

Uzan, kardeşinin Türkiye'ye neden gelmediğinin sorulması üzerine de şu yanıtı verdi:

?Hukukta ifade vermek için illa o kişinin buraya gelmesi gerekmez. Tarafsız bir yargı oluştuğu anda gelir, ifadelerini verirler. Benim babam veya kardeşim üzerinde bir yaptırırım var mı? Nerede olduğunu bilmiyorum, bilsem de size söylemem. Ne yapacağımı öğrenmek istiyorsanız, Tayyip Erdoğan'ı getirin buraya, istediğiniz gazetecileri toplayın, bu siyasi lincin bütün safahatını birlikte anlatalım..?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber