10/07/2007 nin Önemi Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uşak ve Denizli'de partisince düzenlenen mitinglerde halka hitap edecek.

- Erdoğan, Uşak ve Denizli'de valilikleri ziyaret edecek, TOKİ konutlarının anahtar teslimi ve toplu açılış törenlerine katılacak.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'nın Köprübaşı ve Salihli ilçelerinde açılış ve temel atma törenlerinde bulunacak.

3- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bartın ve Kastamonu'da partisince düzenlenen mitinglerde konuşacak.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Gaziantep'te kent turu attıktan sonra Kilis'e geçerek Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen mitinge ve toplu açılış törenine katılacak.

- Mardin Valiliği'ni de ziyaret edecek olan Gül, mitingde konuşacak ve TOKİ konutlarının açılış törenine bulunacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da ANTBİRLİK fabrikası ve serbest bölgeyi ziyaret edecek.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve UNDP Başkanı Kemal Derviş'in katılımıyla, "En Az Gelişmiş Ülkeler Dışişleri Bakanları Konferansı" kapsamında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından İstanbul'da çalışma kahvaltısı yapılıyor.

- Konferans, 2. gün oturumlarının ardından basın toplantısıyla sona eriyor.

7- Devlet Bakanı Tüzmen, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen "2006 İhracat Yıldızları" ödül törenine katılacak.

8- Adalet Bakanı Fahri Kasırga, Ankara'da, eğitimlerini tamamlayarak mesleğe kabullerine karar verilen 4. dönem idari yargı yargıç adaylarının ad çekme töreninde konuşacak.

9- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) yöneticileri ve üyeleriyle toplantı yapacak.

10- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'un Arsin ilçesinde açılışlar yapacak.

11- Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara'da, TCDD ile Demiryol-İş sendikası arasındaki 22. dönem toplu iş sözleşmesi imza törenine katılacak.

12- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki orman yangınıyla ilgili incelemelerde bulunacak ve orman yangınlarıyla ilgili basın toplantısı yapacak.

13- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın'ın Bozdoğan ilçesi ve köylerinde çeşitli açılış törenlerine katılacak ve incelemelerde bulunacak.

14- Siyasi partilerin radyo ve televizyon propaganda sıralarının belirlenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nda kura çekilecek.

15- Siyasi partilerden...

- DP Genel Başkanı Mehmet Ağar İzmir'de basın toplantısı yapacak, partisinin Adana'da düzenlediği mitingde konuşacak.

- DP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu da Diyarbakır'da basınla sohbet toplantısı yapacak.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisi tarafından Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

- İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul'da Sirkeci İstasyonu yanında şoförlerin "Şoförler Günü"nü kutlayacak.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, İzmit'te Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenecek sohbet toplantısına katılacak.

16- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, basın toplantısı düzenleyerek Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un görüşme çağrısı hakkında açıklama yapacak.

17- İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na, İngiltere'de Exeter Üniversitesi tarafından törenle fahri doktora unvanı verilecek.

18- Şırnak'ta, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan er Süleyman Yılmaz'ın cenazesi, Antakya'da düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

19- Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, RMK Marine şirketiyle ilgili güncel gelişmelerin aktarılacağı İstanbul'daki basın toplantısına katılacak.

20- Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın kuruluşunun 55. yıldönümü dolayısıyla İstanbul'da, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen ile CHP Parti Meclisi Üyesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı bir panel yapılacak.

21- Türkiye Özel Okullar Birliğince, OKS sonucuna göre öğrenci kabul edecek özel okullara girmek için başvuran adayların sınav sonuçları ile bu okulların taban ve tavan puanlarına ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapılacak.

22- İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün "112 Otomasyon Projesi", basın toplantısıyla tanıtılacak.

23- Toplantı...Tören...

- Renault Trucks Başkanı Stefano Chmielewski ve Karsan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç'ın katılımıyla, İstanbul'da basın toplantısı yapılacak.

- Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, ekmekte gramaj sınırlamasının kaldırılmasına yönelik tebliğ hazırlığı konusunda Ankara'da basın toplantısı yapacak.

- Ege Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, Demokrat Parti İzmir milletvekili adaylarıyla bir araya gelecek.

- Çin Halk Cumhuriyeti Yatırım Heyeti, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin Limanı'nda incelemelerde bulunacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, hayırsever Şükran Taboğlu ile okul yapımına yönelik protokol imzalayacak.

24- Pakistan'da, Taliban yanlısı militanların bulunduğu ve bir haftadır kuşatma altında olan Lal Mescit'e düzenlenen askeri operasyon sürüyor.

25- "En sıcak haziran", ormanları da yaktı.

- Afrika sıcaklarının etkili olması nedeniyle "son yılların en sıcak ayı" olarak nitelendirilen haziran ayında, geçmiş yıllara göre orman yangını sayısında artış yaşandığı bildirildi.

- 2002-2006 yıllarının haziran aylarında çıkan ortalama 214 yangında, 292.6 hektarlık ormanlık alanı tahrip olurken, geçen ay çıkan 357 yangında 509 hektarlık alan kül oldu.

26- Ankara, modada "Milano olma yolunda"...

- Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş: "Bayan hazır giyimi ve triko modasında İstanbul'u geçtik."

- "AGSD olarak asıl amacımız; Ankara'yı siyasetin dışında modanın da başkenti yapmak. Birkaç sene sonra inşallah bir Milano olacağız."

27- Margarindeki yağ oranında AB'ye uyum hazırlığı...

- Sürülebilir yağlar-margarinlerin AB mevzuatına uygun olarak sınıflandırılıp pazarlanması amacıyla tebliğ hazırlandı.

- Tüketici, yağ oranı tercihine göre ürün alabilecek. AB'den farklı olarak domuzdan hayvan yağı elde edilemeyecek ve hayvansal yağların içerikleri, etikette belirtilecek.

28- Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, TSYD Trabzon Şubesi'nde basın toplantısı düzenliyor.

29- 10. Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası, Slovenya'nın Nova Gorica ve İtalya'nın Gorizia kentlerinde sürüyor.

- Türkiye, 2. tur grubundaki ilk maçını Sırbistan ile yapacak.

30- Asya'dan Avrupa'ya 19. Uluslararası Boğaziçi Yüzme, Kürek, Kano ve Yelken Yarışmaları'nın basın toplantısı Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılacak.

31- Kürek Federasyonu Başkanı Çetin Öztürk, Sapanca'da yapılacak Türkiye Şampiyonası ile ilgili İstanbul'da basın toplantısı düzenliyor.

32- Futbol Federasyonu Stadyum ve Güvenlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kulüp Bilgilendirme ve Değerlendirme Semineri, İstanbul'da sona eriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber