Bakan Çelik: Kayıt parası vermeyin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanına yanaşan bir bayan kayıt parası konusunda şikayette bulundu.

Kendisinden 50 YTL kayıt parası alındığını belirten kadına Bakan Çelik, "Sizden istenen kayıt parasını vermeyin. Çocuğunuzu okula kaydettikten sonra okul aile birliği üyesi olursunuz. Okul sizi çağırır, isterseniz yardım yaparsınız. Ama kaydederken bunu fırsat bilerek alınan kayıt parası diye bir para olmaz" dedi.

Bakan Çelik, kayıt parası alan okulu Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'a söyleyerek sorunun çözülmesini istedi. Bakanın koltuğuna oturmak isteyen yaşlı adam krize neden oldu

Van Vakfı İstanbul Şubesi tarafından Van'daki bedensel özürlülere gönderilen tekerlekli sandalye dağıtımı törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik katıldı.

Seçim çalışmaları için Van'da bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik açılışlar, temel atma törenleri ve köy ziyaretlerini sürdürüyor.

Bakan Çelik, Van Vakfı İstanbul Şubesi tarafından engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere gönderilen 30 tekerlekli sandalye dağıtımına katıldı.

Ancak burada yaşlı bir adam bakan için ayrılan protokoldeki koltuğa oturmak isteyince sorun oldu. Önce koruma engeline takılan 72 yaşındaki ve sarıklı Muştak Aydın, korumaları geçtikten sonra bağırarak Vali Özdemir Çakacak'ın bulunduğu yere doğru hızla ilerledi.

Vali Çakacak'ın yanındaki koltuğa sinirle oturan Aydın, bir süre Vali Çakacak tarafından ikna edilmeye çalışıldıysa da tepkisini sürdürdü.

Burada bir süre koltuğa oturan Aydın, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ve çevredeki polisler tarafından da ikna edilemedi. Sesini yükselterek,"Biz bakanız. Bakanı biz seçtik şimdide bizim oturmamıza izin vermiyorsunuz. Bakan kimdir" diye bağırdı.

Yaşlı bir adam olduğunu ve oturmak istediğini belirten Aydın, daha sonra Bakan Çelik'in yanına ulaşmayı başardı.

Kendisini oturtmayan korumaları Bakan Çelik'e Türkçe ve Kürtçe şikâyet eden Aydın, bakanın elini sıktı.

Bu sırada Bakan Çelik, Muştak Aydın'ı öpmek istedi. Ancak bunu kabul etmeyen Aydın, tören alanından ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber