Maliye Başmüfettişi Kaçar hakkındaki soruşturma işlemden kaldırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "soruşturma izni" Danıştay tarafından kaldırılan, memuriyetten çıkarılan Maliye Başmüfettişi Hamza Kaçar hakkında, "resmi belgede sahtecilik yapmak, görevi kötüye kullanmak ve iftira" suçlarından yürüttüğü soruşturmayı işlemden kaldırma kararı aldı.

Hamza Kaçar, Birleşmiş Milletlerin teröre destek verenler listesinde yer alan iş adamı Yasin El Kadı hakkındaki raporu sırasında "siyasi ve bürokratik müdahale" gördüğünü iddia etmiş, Teftiş Kurulu ise Kaçar'ın, baskı gördüğü iddialarının doğruluğunu ispat için geçmiş tarihli rapor düzenlediğini savunmuştu.

Bu rapor doğrultusunda "resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve iftira suçunu işlediği" gerekçesiyle Maliye Bakanlığı, Hamza Kaçar'ı memuriyetten çıkarmış ve Kaçar ile Mehmet Tuncer hakkında soruşturma izni istenmişti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 22 Ocak 2007'de bu kişiler hakkında soruşturma izni vermişti.

Kaçar ile Tuncer'in, Bakan Unakıtan'ın soruşturma izni vermesi kararına itiraz etmesi üzerine, Danıştay 1. Dairesi, Kaçar ile emekliye ayrılan dönemin Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tuncer hakkında, "resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve iftira" suçlarından Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın verdiği "soruşturma iznini" kaldırmıştı.

BAŞSAVCILIK ADLİ SORUŞTURMAYI İŞLEMDEN KALDIRDI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da "soruşturma izni" Danıştay tarafından kaldırılan Kaçar hakkında, "resmi belgede sahtecilik yapmak, görevi kötüye kullanmak ve iftira" suçlarından yürüttüğü soruşturmayı işlemden kaldırma kararı aldı.

İşlemden kaldırma kararında, Kaçar hakkında, Başsavcılığa gelen ve imza bölümünde Maliye Başmüfettişliği yazılı ihbar mektubu üzerine Kaçar hakkında soruşturma izni istendiği kaydedildi.

Kararda, ihbar mektubunda, Kaçar'ın hazırladığı raporları basına ve bazı siyasi çevrelere sızdırdığı, servis yaptığı, şahsi kin, husumet ve idare ile yaşadığı sürtüşmeler nedeniyle yaptığı işlerde ve yazdığı raporlarda tarafsız olmadığı iddialarının yer aldığı belirtildi.

Maliye Bakanlığının verdiği "soruşturma izninin" Danıştay tarafından kaldırıldığı anımsatılan işlemden kaldırma kararında, bu nedenle Kaçar hakkında yürütülen adli soruşturmanın işlemden kaldırıldığı ve bu kararın Maliye Bakanlığına bildirildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber