'Ulusal Hasta Memnuniyeti' araştırması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - Sağlığa Erişim Derneği'nce (SERDE) 12 ilde gerçekleştirilen "Ulusal Hasta Memnuniyeti" anket çalışmasında, geçen yıla göre sağlık sistemi hizmetlerini başarılı bulanların oranının yükseldiği belirlendi.

Vatandaşların sağlık sistemi konusunda yeni hükümetten beklentilerini değerlendirmek, son 1 yılda hangi alanlarda gelişim meydana geldiği ve hangi alanlarda sorunların devam ettiğini belirlemek üzere bu yıl ikincisi yapılan çalışmanın sonuçları İstanbul'da düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Eski sağlık bakanlarından olan SERDE Başkanı Kazım Dinç, "Hükümete 'aferin' demek için ya da eleştirmek için değil, hastaların sağlıkla ilgili yaşadıkları sıkıntıları ve beklentileri objektif olarak ortaya koymak için bu araştırmaları yapıyoruz. Umarım bunlar yeni gelecek hükümete el kitabı olur" diye konuştu.

Dinç, daha sonra anket çalışması sonuçları hakkında bilgi verdi.

Çalışma, aralarında İstanbul, Bursa, Ankara, Konya, İzmir, Adana, Antalya, Erzurum, Diyarbakır, Samsun, Trabzon ve Denizli'de, bir sosyal güvencesi bulunan toplam 608 kişiyle gerçekleştirildi. Bazı veriler geçen yıl yapılan araştırmayla da karşılaştırıldı.

Buna göre, sağlık ve tedavi ihtiyaçlarının karşılanması açısından, sağlık sisteminin hizmetlerini başarılı ve çok başarılı bulanların oranı yüzde 38'den 44'e yükseldi. Ancak katılımcıların 3'te 2'si sağlığa ayrılan payı yetersiz bulduğunu ifade etti. Ayrıca yüzde 60'ı hala sağlık hizmetlerinden yararlanırken problem yaşadığını belirtti.

Vatandaşların yüzde 62'si genel sağlık sigortası sisteminin sağlık hizmetine erişim üzerinde pozitif etkisi olduğunu düşündüğünü bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber