Okuldaki rezalet yargı yolunda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engelli öğrencilere tecavüz ve dışkı yedirilmesi rezaleti hakkında yargılama izni.

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli'de işitme engelli öğrencilerin okulda kötü muamele gördüğü iddiasıyla ilgili olarak, okul müdürü ve 2 müdür yardımcısının il içinde görev yerlerinin değiştirildiğini, sorumluluğu tespit edilen yönetici ve görevliler hakkında yargılama izni verildiğini bildirdi.

Canpolat, yazılı açıklamasında, işitme engelliler okulunda öğrenciler arasında meydana gelen olumsuz davranışlarla ilgili olarak, olaya karışan öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nca çevre illerdeki ilgili okullara yerleştirildiklerini belirtti.

Okulda meydana gelen olayla ilgili sorumluluğu tespit edilen yönetici ve görevliler hakkında ise yargılama izni verildiğini bildiren Canpolat, şunları kaydetti:

''Yargı süreci devam etmektedir. Ayrıca idari tedbir olarak okul müdürü ve 2 müdür yardımcısının il içinde görev yerleri değiştirilmiştir. Bununla beraber önceki inceleme ve soruşturma dosyaları da dikkate alınarak adı geçen okulda bir daha bu şekilde istenmeyen olayların meydana gelmemesini temin etmek için okulun iş ve işleyişi hakkında kapsamlı bir şekilde yeniden idari açıdan genel bir inceleme ve değerlendirme başlatılmıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber