Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci hakkında soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Danıştay 1. Dairesi Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci ile 8 komisyon üyesi hakkında, "(Sümerbank) Manisa Pamuklu Mensucat Anonim Şirketi'nin satışı"yla ilgili, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın soruşturma izni vermemesine ilişkin kararını kaldırdı. Daire dosyayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Kilci ile birlikte İhale Komisyonu Üyeleri Sami Ölmeztoprak, Nadir Aksoy, Önder Kocabay ve Aziz Gökçe, Değer Tespit Komisyonu üyeleri Celalettin Okçu, Ahmet Aksu, Adnan Gürdal ve Şükrü Doğan hakkında "Manisa Pamuklu Mensucat Anonim Şirketi'nin kamuya ait olan yüzde 99.99 hissesini rayiç bedelin çok altında bir bedelle satılmasına neden olmak suretiyle kamuyu zarara uğrattıkları" gerekçesiyle soruşturma açılması istendi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bu kişiler hakkında soruşturma izni vermedi.

Unakıtan'ın, bu kararına yapılan itiraz üzerine dosya Danıştay 1. Dairesine geldi.

Daire, Manisa Pamuklu Mensucat Anonim Şirketi hisselerinin, "aşırı düşük bedelle özelleştirilmesine eylemleriyle neden olan ilgililere isnat edilen eylemi, haklarında hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelikte" buldu.

Danıştay 1. Dairesi, bu nedenle itirazı kabul ederek, Maliye Bakanı'nın bu kişiler hakkında soruşturma izni vermemesine ilişkin kararını oy birliğiyle kaldırdı. Daire, dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber