'Vali AKP il başkanı gibi'

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİİRT'te CHP 1'inci sıra milletvekili adayı Nevaf Bilek ile MHP İl Başkanı Ercan Ertek, Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu taraf tutmakla suçladı. Vali Mutlu'nun köy muhtarlarına AKP'ye oy verilmesi yönünde baskı yaptığını ileri süren Bilek, ?Sayın vali devletin, halkın valisi olsun, hükümetin iktidarın valisi olmasın. Eğer bu partizanca tutumuna devam ederse, hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız? dedi. MHP İl Başkanı Ertek de, ?Sayın Vali Siirt Valisi değil de AKP il başkanı gibi hareket etmektedir? dedi.

Siirt'te CHP 1'inci sıra milletvekili adayı Nevaf Bilek ile MHP il Başkanı Ercan Ertek, ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyip, Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya ağır eleştirilerde bulunup AKP'ye yönelik çalışmalar yaptığı iddiasında bulundu. Bilek ve Ertek, Pervari, Eruh ve Kurtalan İlçelerinde Vali Mutlu'nun kaymakamlar aracılığıyla muhtarları çağırıp, yol, su, kanalizasyon, asfaltın AKP hükümeti döneminde yapıldığını, AKP'den şikayet etmemelerini isteyerek, ?oylarınızı size hizmet getirecek bir partiye verin? diye AKP'yi adres gösterdiğini iddia etti.

CHP'li Nevaf Bilek, Hüseyin Avni Mutlu'nun devletin, halkın valisi olması gerektiğini belirterek, ?Hükümetin, iktidarın valisi olmasın. Eğer bu partizanca tutumuna devam ederse hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız? dedi. Valilik makamını kutsal kabul ettiklerini söyleyen Bilek, hükümetlerin, partilerin ve iktidarın valisini istemediklerini belirterek, şu iddialarda bulundu:

?Özellikle son bir hafta içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın aldığı çimento ve demirin haddi hesabı yoktur. Bunlar resmi araçlarla köylere taşınmaktadır. Son günlerde vali ve kaymakamlar cami sever olmuşlardır. Buralara demirler, kumlar çimentolar taşınmaktadır. Türkiye'de seçim sürecine girdiğiniz zaman Ulaştırma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı kendi yerlerini tarafsız birilerine bırakmasına rağmen kendisi, bazı milletvekili adaylarının peşinde geziyor.

Bizim valimizin makamını yıpratma gibi bir niyetimiz yok. Fakat kendileri eğer partizanca bu tutumu devam ettiği süre içerisinde, kimlerle hangi şekilde konuşup, konuşmadığı hakkında çok müspet deliler var elimizde. Gerekirse hangi muhtara söylemişse biz o muhtarı getiririz, yargıya kadar gideriz ve biz işin arkasında olacağız. Kesinlikle hiçbir siyasi partinin temsilcisi olan valiyle burun buruna gelmek istemiyoruz. Çünkü bazı mekanlar kutsaldır. Bizim bu mekanlara saygımız var. Lütfen sayın valimizde devletin valisi olsun, halkın valisi olsun. Partinin vali ve hükümetin iktidarın valisi olmasın. Kendisi bir il başkanının yapması gerekin şeyleri yapıyor.?

MHP DE TEPKİLİ

MHP Siirt İl Başkanı Ercan Ertek, düzenlediği basın toplantısında Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu eleştirdi. Ertek, ?Valimiz seçim arifesine girdiğimiz bu günlerde, köy muhtarlarına baskı ve tehditlerle oyların AKP'ye verilmesini, verilmediği köylere yapılan yatırımların tamamlanmayacağını söyleyip Siirt'in Valisi değil de AKP'nin il başkanı gibi görev yapmaktadır? dedi.

Vali Mutlu'nun yaptığı toplantıların fotoğraflarının ellerinde bulunduğunu söyleyen Ercan Ertek, ?AKP'nin militanı değil, devletin memuru olarak bildiğimiz insanlar, AKP hizmetinde kusur etmiyor. Daha önceden Siirt'i ziyaret eden sayın Başbakana da şirin görünmek için ve miting alanlarını kalabalık sağlamak için ilçe ve köylerden adam getirterek araç masraflarını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan temin ettikleri duyumlarını almış bulunuyoruz. Belediye Başkanı ve AKP'nin milletvekili adaylarıyla esnaf ve basını ziyaret etmiş olan sayın Hüseyin Avni Mutlu, tarafsızlığını yitirmekle beraber makamını da zor durumda bırakmıştır. Siirt Valisi sayın Hüseyin Avni Mutlu'ya sesleniyorum, mülki amirler devletin memurudur, tarafsızdır, herkese eşit mesafede kalmak zorundadır. Ne yazık ki bu saydıklarının hiç birini sayın valimizde görmemekteyim.?

MHP İl Başkanı Ercan Ertek, Vali Mutlu ile ilgili notları tuttuklarını, 23 Temmuz 2007 sabanının hesap günü olacağını belirterek, ?Bu hesap mahşere kalmayacak. Hata yapanlar istifa dilekçelerini hemen hazırlasınlar. Bu işin takipçisi olmaya yeminliyiz. İleriki günlerde Vali Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber