İşkence okulu yöneticilerinin görev yerleri değiştirildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 18:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DENİZLİ'de Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda yaşanan tecavüz, işkence ve dışkı yedirme olaylarıyla ilgili haklarında adli yargılama izni verilen Okul Müdürü Davut Ünal, Müdür Başyardımcısı Hayati Baz ve Müdür Yardımcısı Fuat Türköz'ün görev yerleri değiştirildi.

3 yönetici hakkında adli soruşturma izni verilen İl İdare Kurulu kararında, okulda fiili livata olaylarının yaşanması ve bır öğrenciye insan dışkısı yedirildiğini belirten ifadelerin ortaya çıkması üzerine Denizli Valiliği, yöneticilerinin görev yerlerini değiştirme kararı aldı. Denizli Valisi Hasan Canpolat imzasıyla Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yaygın ve yerel medyada konuyla ilgili haberler yapılması üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada okulda 5 ay önce meydana gelen, öğrenciler arasındaki olumsuz davranışlarla ilgili soruşturma ve inceleme yapıldığı, olaya karışan öğrencilerin Devlet Parasız Yatılı öğrencisi oldukları için Milli Eğitim Bakanlığı'nca çevre illerdeki ilgili okullara yerleştirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

?Okulda meydana gelen olayla ilgili sorumluluğu tespit edilen yönetici ve görevliler hakkında yargılama izni verilmiş olup, yargı süreci devam etmektedir. Ayrıca idari tedbir olarak okul müdürü ve iki müdür yardımcısının il içinde görev yerleri değiştirilmiştir. Bununla beraber önceki inceleme ve soruşturma dosyaları da dikkate alınarak adı geçen okulda bir daha bu şekilde istenmeyen olayların meydana gelmemesini temin etmek için, okulun iş ve işleyişi hakkında kapsamlı bir şekilde yeniden idari açıdan genel bir inceleme ve değerlendirme başlatılmıştır.''

YENİ GÖREV YERLERİ AÇIKLANMADI

Müdür ve idarecilerin yeni görev yerleri ise açıklanmadı. İşitme engelliler okulunda fili livata olayları ve bir öğrencinin başka bir öğrenciye dışkı yedirmesi olayları eğitim camiasında da tepkiyle karşılandı. Eğitim- Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, bu tür okullarda düzenlemelerin daha özel ve disiplinli kurgulanması gerektiğini söyledi. Engelli okullarına daha özel yaklaşılması gerektiğini vurgulayan Dede, ?Bir bina açıp, başına bir müdür, iki görevli koyup işte size okul demek yanlış. Burada açıkca ihmal söz konusu. Böyle kalabalık ve sorunlu öğrencilerin gittiği okullar, daha yetkin yönetici ve eğitimci kadroları ile idare edilmeli. Bu olayla ilgili soruşturmada ağır kalındığını düşünüyorum. Olayın sorumlusu sistemdir ve gereği yapılmalıdır. Okul yönetimi görevden alınmalıdır'' dedi.

Türk Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Abidin Çatalkaya da ?Burası bir engelli okulu. Bu tür okullarda yaşanan sorunlar diğer okullarımızda yaşanan sorunlardan çok farklı değil. Hep söz ettiğimiz sistem sorunları burada kendini daha feci şekilde ortaya koydu. Sorun sadece okul yöneticileriyle ilgili de değil. Tüm halk olarak okullardaki bu tür olaylara karşı daha duyarlı ve ilgili olmalıyız. Bu tür olayların üzerine daha hızlı gitmeliyiz. Ve ortaya çıkan yanlışı çok hızlı bir şekilde çözmeliyiz'' diye konuştu.

Denizli'de Yeşilköy İşitme Engelliler Okulu'nda öğrenci 13 yaşındaki M.M.'nin, aynı okuldaki 10 yaşındaki öğrenci Y.A.'ya arkadaşlarının gözü önünde fili livatada bulunduğu ihbarı ile başlatılan idari soruşturmada, okuldaki ürperten tablo ortaya çıkmıştı. Başka öğrencilerin de kendilerinden küçük öğrencilere tecavüz ettikleri belirlenmiş, ayrıca M.M.'nin aynı okuldaki 11 yaşındaki öğrenci S.Y.'ye insan dışkısı yedirdiği, tecavüz ettiği öğrenciye, olayı anlatmaması için iğne batırdığı müfettişler tarafından yapılan incelemede ortaya çıkmıştı.

İl İdare Kurulu tarafından yapılan soruşturmada 3 okul yöneticisinin olaylarda ihmali olduğu belirtilerek haklarında adli yargılama izni verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber