DP'li kadın aday: Önce kayınvalideleri eğitmeli

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti'nin (DP) Niğde 3'üncü sıra milletvekili adayı Radiye Cankürtüncü, kadınların kayınvalidelerinden korktuğu için siyasetten uzak durduğunu, seçilmesi halinde kayınvalidelerin eğitimi için çalışacağını söyledi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden ev hanımı milletvekili adayı Radiye Cankürtüncü, kadınların siyasette erkeklerden daha başarılı olacağını savundu.

Ailenin temel direğinin kadınlar olduğu belirten Cankürtüncü, kendilerine kayınvalide korkusuyla gelen ve yardım isteyen çok sayıda kadının olduğunu söyledi. Kadınların okumak, çalışmak istediğini ancak buna kayınvalidelerinin izin vermediğinden şikayet ettiklerini kaydeden Cankürtüncü şöyle konuştu:

?Kadınların toplumda daha etkin olmaları için eğitimleri büyük önem taşıyor. Öncelikle kadınlarımız eğitilmeli. Özelliklede kayınvalideler eğitilmeli. Seçilirsem, ilk işim kayınvalidelerin eğitimi olacak. Buna belki hiç kimse değinmedi ama evinde genç kadınlar kayınvalidelerinden çok korkuyor. Fırının küreğini alıp fırının önünde poz vermekle olmaz bu işler. Önce o fırını yakmayı bileceksin o hamuru açmayı becereceksin. Onları bilirsen, kadının değerini bilirsin.?

Kadının hem evinde hem de toplumda çok etkili olduğunu, siyasette de etkili olacağını iddia eden Radiye Cankürtüncü, mecliste yaşanan gerginlikleri kadın milletvekillerin olumlu yönde etkileyeceğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber