Gül: Cumhurbaşkanı seçimlerinde yapılanları millet yutmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AK Parti'nin Yalova'da düzenlediği mitingde, "Bu meydanların bu kalabalıkların toplanmasının bir sebebi var. Bunun sebebi Cumhurbaşkanı seçimlerinde yapılanları milletin yutmadığıdır, milletin takdir etmediğidir" dedi.

AK Parti tarafından Yalova'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde milletin iradesinin dikkate alınmadığını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Milletin iradesinden korkanlar, milletin iradesini hep baypas etmek istediler. Milletin iradesiyle, gücüyle değil başka şekilde iktidara, makamlara gelmek istediler. Biz böyle değiliz, biz gerçekten demokratız. Biz sadece isim olarak değil ruhen de demokratız. Yaptığımız budur. Milletle barışığız, milletin değerleriyle çok barışığız. Bütün milletimizi kucaklarız. Millet iradesi demokrasi demektir, biz buna inanırız.

Bu meydanların bu kalabalıkların toplanmasının bir sebebi var. Bunun sebebi Cumhurbaşkanı seçimlerinde yapılanları milletin yutmadığıdır, milletin takdir etmediğidir. Olup bitenlere tepkisini göstermektedir. Milleti ne zannediyorlar, Türkiye'yi ne zannediyorlar? Türkiye, 20-30 sene öncesindeki Türkiye değil. Bugünkü Türkiye açık bir toplum, açık. Açık toplum demek yüzlerce TV'nin, radyonun, gazetenin yayın yaptığı bir ülke demek. Böyle bir ülkede ayak oyunları söker mi hiç? Böyle bir ülkede milletin baypas edilmesi milleti elinizin tersiyle itmek mümkün müdür? Böyle bir ülkede eninde sonunda milletle yüzleşirsiniz. Yüzleşince millet hesabını sorar."

Bazı partilere mensup milletvekillerinin yasama çalışmaları ve Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde TBMM genel kuruluna girmemesini de eleştiren Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Meğer Cumhurbaşkanı seçimleri Türkiye'de hep yanlış yapılıyormuş. Öyleyse 3 tane Cumhurbaşkanının da seçimi de yanlış yapılmış. Halbuki bunu herkes biliyor ki, Anayasa'nın o kuralı belliydi... Bu sefer baktılar ki olmuyor, minareyi kılıfına sığdıramadılar aslında bunu millet biliyor, neticede baktılar ki minare gözüküyor bu kılıftan, o zaman vazgeçtiler dediler ki 'aman aman, hukuk herkese lazım' ve düzelttiler. Şimdi 'millete gidelim' diyoruz, ondan da korkuyorlar. Böyle bir şey olur mu? Fransızlar millete giderken korktu mu, bize ne oluyor? Türk milletinden korkmak, temsil ettiğin halktan korkmak, hayretler içinde kalıyorum. Milletten, halktan korkan bir sosyal demokrat parti dünyanın hiçbir yerinde yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber