Danıştay'dan Bakan Kemal Unakıtan'a Kilci golü

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 1. Dairesi, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci ile sekiz komisyon üyesi hakkında, Sümerbank Manisa Pamuklu Mensucat A.Ş'nin satışı'yla ilgili, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın soruşturma izni vermemesine ilişkin kararını kaldırdı. Dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Kilci ile birlikte İhale Komisyonu üyeleri Sami Ölmeztoprak, Nadir Aksoy, Önder Kocabay ve Aziz Gökçe, Değer Tespit Komisyonu üyeleri Celalettin Okçu, Ahmet Aksu, Adnan Gürdal ve Şükrü Doğan hakkında "şirketin kamuya ait yüzde 99.99 hissesinin rayiç bedelin çok altında bedelle satılmasına neden olup kamuyu zarara uğrattıkları" gerekçesiyle soruşturma açılması istenmiş, Bakanı Unakıtan, bu kişiler hakkında soruşturma izni vermemişti. Unakıtan'ın bu kararına yapılan itiraz üzerine dosyayı görüşen Danıştay 1. Dairesi, şirket hisselerinin aşırı düşük bedelle satışına neden olan ilgililer hakkında hazırlık soruşturması yapılmasına karar verdi ve Unakıtan'ın bu kişiler hakkında soruşturma izni vermemesine ilişkin kararını oybirliğiyle kaldırdı. Daire, dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Aşırı ucuza satıldı

Daire kararında fabrikanın Manisa Ortak Girişim Grubu'na 3 milyon 375 bin 900 dolara satıldığına, buna karşın bu grubun fabrika arazisinin sadece 55 bin metrekarelik kısmının 20 Aralık 2005'de gayrimenkul satış vaadi sözleşmesiyle 13 milyon 750 bin dolar bedelle Tesco Kipa'ya, tamamının da 13 Nisan 2007'de 25 milyon avro (33 milyon 750 bin dolar) bedelle Redevco Beş Emlak'a satıldığı anımsatıldı. Bilirkişi raporlarında taşınmazın değerinin, 46.25 milyon YTL olarak tespit edildiğine dikkat çekilirken, aşırı düşük bedelle özelleştirildiğinin açık olduğu vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber