Cem Uzan'dan Köşk modeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Cumhurbaşkanını iki turlu seçimde, halk seçsin"

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, ''Bizim inancımız, doğru olan bir tek şey vardır. Cumhurbaşkanını iki turlu seçimde halkın, milletin seçmesidir'' dedi.

GP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bir televizyon programına katılan Uzan, cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'nin, ''Türkiye'yi yaz boz tahtasına çevirdiğini'' savunan Uzan, Başbakan'ın kısa bir süre önce ''cumhurbaşkanını millet seçsin'' dediğini, ancak şimdi millete gitmekten korktuklarını iddia etti. Uzun, şunları kaydetti:

''Millet seçsin. Bir ülkede, Anayasa maddeleri yaz boz tahtası değildir. Sen, Nisan sonunda seçtirmeye kalk meclise, kendin seçmeye kalk, kendin atamaya kalk, onu beceremeyince bu sefer, 'Anayasa'yı değiştirelim' de, Anayasayı değiştir. 'Millet seçsin' de, şimdi de AKP'li birisi seçilemeyecek galiba endişesi gözükünce, bu sefer tekrar çark et. Yok efendim, 'parlamento seçsin, millet seçsin.' Hayır, bizim inancımız doğru olan bir tek şey vardır. Cumhurbaşkanını iki turlu seçimde halkın, milletin seçmesidir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber