Baskın Oran, sandık gözlemcisi arıyor

Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Bağımsız milletvekili adayı Baskın Oran, 22 Temmuz öncesi, sandıkta işi şansa bırakmamak için ?Oyuna sahip çık, sandık gözlemcisi ol? kampanyası başlattı. Oran, sandık gözlemcileri için bir de rehber hazırladı.

Kampanyasını ?bağımsıza baraj yok oyunuz boşa gitmez? sloganı ile yürüten İstanbul 2. bölge bağımsız milletvekili adayı Baskın Oran, sandık gözlemcisi arıyor. Seçim kampanyasının yanı sıra ?Oyuna sahip çık, sandık gözlemcisi ol? kampanyası da başlatan Oran, seçim nedeniyle kurduğu www.baskinoran.net sitesi aracılığıyla, 22 Temmuz'da sandık gözlemcisi olmak isteyenlere çağrıda bulundu.

Oran, internet sitesinde yer alan çağrı metninde, 22 Temmuz günü başarının anahtarının, oyun adresine ulaştığından emin olmaktan geçtiğini belirterek "Oy sayımı ve sandık teslimi konusunda en çok ihtilaf çıkan ülkelerden biriyiz. Önceki seçimlerden oyların nasıl çöplerden toplandığı, benzeri haberleri anımsarsınız. Haberlere yansımayan ama tecrübeyle sabit sandık başı entrikaları da yok değil. Çarşaflara bürünüp başkasının yerine oy kullananlar, yaşlı insanlara yardım bahanesiyle mührü kapıp basanlar, el çabukluğu marifet, mührü kaybeden sandık görevlileri? Hatta ?sandık'ı kaybeden sandık kurulu başkanlarına bile rastlanabiliyor? diye konuştu. Herkesi sandık gözlemciliğine davet eden Oran, oyunu İstanbul 2. bölgede kullanmayanların da sandık gözlemcisi olabileceğini belirterek ?hepinizi oylara ve sandıklara göz kulak olmaya bekliyoruz? dedi.

Oran, sandık gözlemcileri için bir de rehber hazırladı. Sandık gözlemciliği ile ilgili kanun maddelerinin de yer aldığı rehberde, oy verme ve sonrasında yapılacak işlemler sıralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber