Ölen kişi Kore Gazisi sanılınca olanlar oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'da ölen bir kişi Kore Gazisi yanlışlık sonucu sanılınca tabutuna Türk bayrağı sarılarak çok sayıda kişinin katılımıyla toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Hashas Mahallesi'nde oturan 73 yaşındaki Bayram Yıldız geçirdiği rahatsızlık sonunda hayatını kaybetti. Şahsın Kore Gazisi olduğunu önü süren bazı kişiler Aksaray Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ'a telefonla ulaşamayınca, Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Tıpırdamaz'a ulaşarak, "Kore Gazisi vefat etmiş ve cenazesiyle ilgilenen yokmuş" diye bilgi verdi. Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ'a telefonla ulaşamayan ve gaziyi son yolculuğunda yalnız bırakmak istenmeyen Mehmet Tıpırdamaz, Aksaray Valiliği ve İl Jandarma Alay Komutanlığı'nı arayarak, Kore Gazisi'nin vefat ettiğini ve hiç olmazsa tabutunun üzerine Türk bayrağı örtülmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra belediyeden temin edilen Türk bayrağı Kore Gazisi olduğu sanılan Bayram Yıldız'ın tabutunun üzerine serilirken, Belediye Başkanı Nevzat Palta da cenazeye katıldı. Cenaze namazının ardından Türk bayrağına sarılı tabut omuzlarda cenaze aracına konulduktan sonra Ervah Kabristanlığı'na götürülerek defnedildi.

Cenaze namazının ardından ölen Bayram Yıldız'ın Kore Gazisi olmadığı, öldüğü sanılan Kore Gazisi Bayram Savran'ın böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle Konya'da tedavi gördüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayın duyulmasının ardından gazetecilerin ulaştığı Aksaray Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ, "Bana telefon ettiler, 'Kore Gazisi ölmüş haberin yok mu' dediler. Ben de dernek başkanı olduğum için hemen camiye gittim. Ölen şahsın yakınlarına taziye dileklerimi ilettim. Sonra baktım ölen şahsın ismi Bayram Yıldız bizim böyle bir gazimiz yok. Bayram Savran diye bir gazimiz var hastaydı, kendisini aradım sağlık durumu iyi dediler. Sonuçta hata da olsa ölen vatandaşımız Türk vatandaşıdır. Ayrıca yüzlerce vatandaşımız Kore Gazisi diye cenazesine katıldılar. Büyük bir duyarlılık gösterdiler. Bu da gazilerimize halkımızın değer verdiğini gösteriyor" dedi.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Tıpırdamaz ise hata yapıldığını ifade ederek, "Bir telefon geldi, telefonda 'Kore gazilerinden Bayram Yıldız vefat etmiş ilgilenen olmuyor' denildi. Kore Gazimizi cenazesinde yalnız bırakmamak istedim. Sonradan öğrendim ki, bir yanlışlık olmuş. Bu hatadan dolayı Aksaray ve Türk halkından özür diliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber