MHP'li seçmende koalisyon endişesi var

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Temmuz 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doç. Doğan Cansızlar, Mülkiye mezunu bir ekonomist. Son görev yeri olan Sermaye Piyasasa Kurulu (SPK) Başkanlığı'nda AKP ile sürtüşme yaşadı. Seçim kararıyla 'siyaset' dedi ve tercihi MHP oldu.

MHP'nin Ankara 1. Bölge 3. sıradan yarışa soktuğu Cansızlar'ın bir gece propaganda çalışmasını izledik. Cansızlar'la Tandoğan'daki seçim bürosunda buluştuk. Büroda bir broşür dikkatimizi çeki. Belli ki AKP ile MHP arasında meydanlarda yaşanan 'ip tartışması' sonrası basılmış. Broşürde 'İşte bebek katilini idamdan kurtaranlar' başlığı altında 1 Ağustos 2002'de TBMM'de idamın kaldırılmasına oy veren partiler ve milletvekillerinin tek tek isimleri yer alıyor.

Doğan Cansızlar, buradan, Mamak'ın gecekondu mahallesinde düzenlenen kahve toplantısına arka plakasında kendi adı yazılı olan siyah bir jiple gitti. Bu sırada toplantıya gelen partili bir genç kıza "Doğan beyin yanında oturan parti teşkilatın dan mı?" diye sorduk. Yanıtı "Doğan bey kim?" oldu.

Sözlerine "Ben Şereflikoçhisarlıyım" diye başlayan Cansızlar, 'klasik' bir siyasetçi olmadığını, bilgi ve deneyimini hizmette kullanmak için siyasete girdiğini söyledi. "Devletin en üst görevlerinde bulundum, makam arzusu ile siyasete girmedim" diyen Cansızlar, sözü ekonomiye getirdi: "Rakamlara bakınca gayet güzel gidiyor gibi görünüyor olabilir, ama bunlar sokaktaki vatandaşı etkilemiyor. Bir insan sürekli makarna yerse şişmanlar. Önemli olan dengeli beslenmektir. Büyüme rakamları da böyle. Asıl olan dengeli büyümedir. Yeni fabrika açılıyor mu, adil gelir dağılımı var mı?" Özelleştirmelerdeki yabancı ortakları tek tek sayan Cansızlar, sıra Petkim'e geldiğinde "Kazaklara sattılar, kimler çıktı altından?" diye sordu. Oturanlar hep bir ağızdan "Ermeniler" diye yanıt verdi.

Vatandaşlar Cansızlar'ın 'konferans' gibi konuşmasını büyük bir dikkatle dinledi. Cansızlar, "Sorusu olan var mı" dediğinde bile sessizlik devam etti. Bunun üzerine Cansızlar, "işsizlik azaldı mı" diye sordu, 'Hayır' yanıtını alınca da MHP'nin 'İşsizlere asgari ücretin yarısı kadar ücret verilmesi, vaadini anlattı ve AKP'nin gıda-kömür yardımını 'onur kırıcı' olarak niteledi.

'Başka yerlere de vururuz'

Söz alan ve MHP'li olduğunu vurgulayan bir vatandaşı partiyi eleştirdi. MHP'nin koalisyon hükümetinde etkili olamamasından şikâyetçi olan partili, "Yine o dönem gibi mi olacak yoksa masaya yumruğumuzu vuracak mıyız?" diye sordu.

Cansızlar'ın yanıtı ise "Tek başına gelirsek değil masaya başka yerlere de yumruğumuzu vururuz" oldu.

Kahve toplantısı işte bu tartışmalar arasında sona erdi. Cansızlar'ın ikinci durağı Ankaralılar Derneği'nin Keçiören şubesi idi. Toplantıya bir an önce yetişme çabasından mıdır bilinmez, Canszlar'ı taşıyan jip kırmızı ışıkta hiç durmadan ilerledi.

Burada da MHP'nin Ankara adayları tek tek söz aldı. Ancak hava o kadar sıcaktı ki, vatandaşların bir bölümü salon dışında oturup, ses sisteminden dinlemeyi tercih etti. MHP Genel Sekreteri Ankara 2. Bölge adayı Cihan Paçacı, "Gördük ki temmuz ayında seçim yapılmaz" diyerek hem aday hem de seçmen açısından propaganda zorluğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber