CHP, üç büyük ilde miting yapmayacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Temmuz 2007 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, Türkiye'nin üç büyük kentinde mitingi, yapmama kararı aldı. Deniz Baykal'ın bu konudaki gerekçesi ilginç: "Oralarda Cumhuriyet mitingleri yapıldı. CHP seçmeni coşkuya doydu."

AK Parti ise geçen hafta İzmir'de, dün Ankara'da miting düzenledi. Başbakan Erdoğan, bugün de İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda olacak.

CHP'nin çalışmalarındaki önemli ayrıntılarından biri İstanbul, Ankara ve İzmir'de miting yapılmayacak olması. Bunun en büyük nedeni bir AK Partilinin cumhurbaşkanı seçilmemesi amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından üç büyük ilde yapılan Cumhuriyet mitingleri. CHP seçmeni bu mitinglerde boy göstererek, iktidara yönelik tepkilerini ortaya koymuştu. Baykal, nisan ayında yapılan bu gösterilerden hareketle yakın çevresine, "İstanbul, Ankara ve İzmir'de miting yapmaya gerek yok. Zaten buralarda yapılan Cumhuriyet mitinglerinde bizim tabanımız coşkuya doydu." değerlendirmesinde bulundu. Alınan bilgilere göre, CHP'nin bir başka gerekçesi de 'meydanları Cumhuriyet mitinglerinde olduğu kadar dolduramama' endişesi. CHP'liler, ADD'nin düzenlediği üç büyük mitinge katılımın 1 milyonun üzerinde olduğunu ileri sürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber