Eğitim-Sen: OKS iptal edilmeli

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 15 Temmuz 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Başkanı Aladdin Dinçer ortaöğretim kurumları sınavında diploma notu sisteme yanlış girildiği için mağdur olan öğrencileri ve velilerini hukuki yollardan haklarını aramaya çağırdı.

Eşitlik ilkesinin bozulduğunu savunan Dinçer orta öğretim kurumları sınavının iptal edilmesi gerektiğini iddia etti.

Eğitim-Sen Başkanı Aladdin Dinçer ortaöğretim kurumları sınavında diploma notu sisteme yanlış girilen adayların ve velilerinin yargıya başvurarak hukuki haklarını aramaları gerektiğini vurguladı.

Dinçer ?Çok ciddi anlamda puan hesaplama hataları var. Bu hatalar öğrencinin puanına yansıdığı gibi yapacağı tercihlerdeki sıralamaya da olumsuz etki edecek. Velilerin çok hızlı şekilde itirazlarını yapmaları gerekiyor. Bu kuruma itiraz yapıldıktan sonra hukuksal anlamda velilerin süreci takip etmeleri gerekiyor? dedi.

OKS'de büyük hata

Sorunun aslında Milli Eğitim Bakanlığı'nın alanında uzmanlaşmamış elemanları istihdam etmesinden kaynaklandığını öne süren Eğitim-Sen Başkanı, OKS sınavının iptal edilmesinin daha makul olacağını savundu..

Dinçer ?Bir eşitlik ilişkisi oluşması gerekiyorsa bunu sağlamanın yolu yeniden yapmaktan geçiyor ya da yeniden tüm öğrencilerin ilköğretim başarı puanlarını hesaplayıp bu puanlama sistemini yeniden düzenlemekten geçiyor. Şimdi bütün veliler çocuklarındaki puanların hataların ortaya çıkan hesaplama hatalarının düzeltilmediğini görürse yargıya başvuracak. Yargı da bu süreci bir biçimde durduracaktır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber