Büyükçekmece, İstanbul seçimi için neden önemli?

YSK'nın bugün Büyükçekmece için vereceği kararı düğümü çözecek. İptal kararı çıkmazsa İmamoğlu'nun birkaç gün içinde mazbatasını alacağı belirtiliyor. İptal çıkarsa Büyükşehir sonuçlarının yenilenecek seçim sonucuna göre belirleneceği belirtiliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Nisan 2019 10:11, Son Güncelleme : 09 Nisan 2019 10:19
Büyükçekmece, İstanbul seçimi için neden önemli?

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin İstanbul'un tüm ilçelerinde oyların yeniden sayılması yönündeki itirazını dün gece karara bağladı. Kurul, 31 ilçede yeniden sayım talebini reddetti. İstanbul'daki 21 ilçede 51 sandığın tekrar sayılması kararı alan YSK, Büyükçekmece'de seçimin iptal edilmesi yönündeki itirazları ise bugüne bıraktı.

CHP'de YSK kararı olumlu karşılandı. CHP kurmayları, bu kararla Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığının kesinleştiği yorumunu yapıyor.

Ancak, çözüme kavuşturulmayan bir sorun var. Büyükçekmece.... YSK'nın bugün Büyükçekmece için vereceği karar düğümü çözecek. İptal kararı çıkmazsa İmamoğlu'nun bir kaç gün içinde mazbatasını alacağı belirtiliyor. İptal çıkarsa Büyükşehir sonuçlarının yenilenecek seçim sonucuna göre belirleneceği belirtiliyor.

Büyükçekmece'de CHP 4 bin oyla seçimi kazanmıştı. İlçede toplam 176 bin seçmen yer alıyor.

Büyükçekmece'de 11 bin 180 seçmen kütüğünün taşındığı ve bunun usulsüz olduğu iddia ediliyor.

Bu sabah itibariyle, Savcılık kararıyla Büyükçekmece'de oy kullananların beyan ettikleri adreste olup olmadıkları kontrol ediliyor. Eğer Savcılığın iddia edilen yönde bir bulguya ulaşması ve iddianame düzenlemesi halinde, Büyükçekmece'deki seçimin iptali gündeme gelebilir.

Büyükçekmece'de operasyon yok, adresler inceleniyor YSK, 31 ilçede tüm oyların yeniden sayımını reddetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber