İzinsiz faaliyet gösteren yabancı STK'lar hakkında yazı

Bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarla işbirliği, ortaklık vb. faaliyette bulunmak isteyen yabancı STK'ların yukarıda belirtilen internet adresinden kontrol edilerek izni bulunmayanlar ile işbirliği, ortaklık vb. yapılmaması, aynı zamanda tarafınıza bu tür başvuruda bulunan ve izni olmadığı tespit edilen yabancı STK'ların İçişleri Bakanlığına bildirilmesi gerekmektedir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Nisan 2019 00:01, Son Güncelleme : 09 Nisan 2019 21:28
İzinsiz faaliyet gösteren yabancı STK'lar hakkında yazı

5253 sayılı Dernekler Kanununun 5. maddesinin ikinci fıkrasında "Yabancı dernekler, Dışişleri Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle İçişleri Bakanlığının izniyle Türkiye'de faaliyette veya işbirliğinde bulunabilir, temsilcilik veya şube açabilir, dernek veya üst kuruluş kurabilir veya kurulmuş dernek veya üst kuruluşlara katılabilirler." hükmü bulunmaktadır.

Bu çerçevede merkezi yurtdışında olan kuruluşların ülkemizde faaliyet göstermesi Bakanlığımızın iznine tabidir. Bakanlığımızca faaliyetlerine izin verilen yabancı STK'ların listesi ise www.dernekler.gov.tr adresinde "Türkiye'de Faaliyetlerine İzin Verilen Yabancı STK'lar" başlığı altında yayınlanmaktadır.

Bakanlıkların, kamu kurum ve kuruluşlarının ülkemizde faaliyet izni bulunmayan yabancı STK'lar ile işbirliği ve ortak faaliyet gösterdikleri, protokol vb. imzaladıkları hususunda Bakanlığımıza duyumlar gelmektedir.

Bu kapsamda Bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarla işbirliği, ortaklık vb. faaliyette bulunmak isteyen yabancı STK'ların yukarıda belirtilen internet adresinden kontrol edilerek izni bulunmayanlar ile işbirliği, ortaklık vb. yapılmaması, aynı zamanda tarafınıza bu tür başvuruda bulunan ve izni olmadığı tespit edilen yabancı STK'ların İçişleri Bakanlığına bildirilmesi gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber