Emniyet, ortaya atılan ilginç bir torpil iddiasıyla çalkalanıyor

Haber Giriş : 16 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerika'ya giden 35 seçilmiş kişi arasında Dış İlişkiler Dairesi Başkanı'nın kızının da bulunması, torpil iddialarını güçlendiriyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Amerika'da eğitime gönderilecek 35 rütbeli personel arasında, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı R.G.'nin kızı da yer alıyor. 35 isim arasında G.'in kızının bulunması dikkatleri bu yöne çekerken, bazı komiser adayları ise, aynı ismin mülakat komisyonunda da yer aldığını vurgulayarak, torpil yapıldığı iddialarını ortaya atıyor.

KİŞİ ARASINDAN SEÇİLDİLER
Yabancı dil seviyesini en iyi belirleyen sistem olan TOFEL sınavında 520 puanı geçmeleri istenen adaylar arasından, bu sınavı geçenler mülakata alınıyor. 4 kişilik komisyon, 180 aday arasından 35 kişiyi seçiyor. Adaylar, Yetiştirilmek Amacıyla Yurtdışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkındaki Yönetmelik'in 7. maddesinde belirtilen koşullar göz önünde bulundurularak belirleniyor. Mülakat komisyonunda; Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Necati Altıntaş, Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Dr. R.G., Emniyet Müdürlüğü Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Ahmet Pek görev aldı.

NİŞANLISI OLDUĞU ŞÜPHESİ
Mülakat komisyonu üyeleri arasında bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı R.G.'nin kızı K.G. de, 35 kişilik listeye 19'uncu sıradan girdi. Bu arada, listede 27. sırada bulunan S.G.'nin ise K.G.'nin nişanlısı olduğu iddia edildi. Sınavı kazanan adaylar, Amerikan üniversitelerinde 4 yıl burslu olarak suç bilimi eğitimi görecek. Eğitimleri sırasında 2 bin 500 dolar (yaklaşık 3 milyar 750 milyon lira) maaş alacak olan adaylar, Türkiye'deki maaşlarını almaya da devam edecek. Adaylar, buradaki eğitim programlarını tamamladıktan sonra, Türkiye'ye başkomiser olarak geri dönecek.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber