Vekillere ölüm tehdidine 3 gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, bazı milletvekillerini Meclis'e girmemeleri için tehdit eden 3 kişi gözaltına alındı.

İkisi bağımsız toplam 5 milletvekilinin suç duyurusu üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Bürosu ekipleri, milletvekillerinin cep telefonlarına, "Eğer Meclis salonuna girerseniz sizi öldürürüz" şeklinde kısa mesaj atan ve telefonla arayarak, "Aileni seviyorsan o salona girmeyeceksin.

Yoksa hepinizi öldürürüz. Derin devlet biziz" şeklinde ifadeler kullandığı bildirilen Barış A.'yı (30) Bursada gözaltına aldı. Barış A. ile birlikte gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan iki arkadaşı, polis gözetiminde Ankara'ya getirildi. Üç zanlının bağlantıları araştırılırken, emniyet yetkilileri soruşturmanın genişletileceğini ve yeni gözaltıların olabileceğini söyledi. Bu arada Barış A.'nın alınan ilk ifadesinde milletvekillerine mesaj atıp tehdit ettiği yönündeki iddiaları kabul etmediği öğrenildi. Polisin, Barış A.'yı, mesajların gönderildiği telefon numaralarının satışının yapıldığı bayiler aracılığı ile tespit ettiği bildirildi.

ADALET ÖNÜNDE HESAP VERSİN

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında tehdit aldığını belirterek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı'na ayrı ayrı suç duyurusunda bulunan İstanbul Bağımsız Milletvekili Göksal Küçükali, Hürriyet'e, "Birkaç kez mesaj ve geldi. Ardından arayan kişi açık açık ölümle tehdit edip, salona girmememizi istedi. Olayın ardından İçişlerine ve savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bir süre sonra zanlının kimliğinin belirlendiğini ve takibe alındığını bakanlık yetkililerinden öğrendim. Yakalnıdığını henüz öğrenmemiştim. Zanlılar, artık adalet önünde hesap verir" diye konuştu.

CHP'LİLER DE PARA TEKLİF EDİLDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

CHP'li bazı milletvekilleri, oylama sırasında Meclis salonuna girmeleri konusunda kendilerini AKP'ye yakın bir işadamının aradığını ve bazı tekliflerde bulunduğunu iddia etmişti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise konuyla ilgili yargıya gideceklerini belirtmişti. Anavatan Kars Milletvekili Selami Yiğit de kendisinin telefon ve ziyaretlerle kuşatma altına alığını ifade ederek, "Bunları şimdi değil bir ay sonra söyleyeceğim. İkna çabaları tam bir tacize dönüştü" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber