Bakan Güler, iskelede kararname imzaladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, İran ile varılan anlaşmanın Türkiye ile İran'ı bağladığını söyledi. Güler, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'nın güvenliğiyle ilgili her türlü önlemlerin alındığını da ifade etti.

Ordu'da seçim gezilerini sürdüren Bakan Güler, günün yorgunluğunu Ünye iskelesinde gezerek attı. Burada vatandaşlarla da sohbet eden Bakan Güler, Ankara'dan gelen Bakanlar Kurulu kararnamesini de iskelede imzaladı. Evrakın ne olduğunun sorulması üzerine Bakan Güler, "Bakın hayat sürüyor, seçim falan bizim için önemli değil, önemli olan devletin devamlılığı, elimdeki evrak önemli bir evrak. Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın ve bakanların imzasının bulunduğu bir kararname. Benim imzam eksikmiş, onu imzaladım.

Konusu ise Harran Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu için Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19.06.2007 tarihli yazısıyla Bakanlar Kurulu'na gelmiş, bizlerde bunu böyle iskelede imzalıyoruz. Çünkü hayat devam ediyor, seçim falan dinlemiyor, durmak yok yani" dedi.

İran ile yapılan doğalgaz anlaşmasına ABD'nin karşı çıkmasını değerlendiren Bakan Güler, "Biz işimize bakıyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı olan bir konu, gece yarısı yapılan bir çalışma değil. Günlerdir yapılan bir çalışma. Gayet tabii ki 24 saatin herhangi bir diliminde imzalanacaktı. Bütün günde çalışmalar sürdü. Dolayısıyla gece imzalanması bizim için gayet doğaldır. İran'la yapılan anlaşma Türkiye ile İran'ı bağlar" diye konuştu.

Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'na PKK terör örgütünün sabotaj girişiminde bulunacağına dair iddiaların hatırlatılması üzerine Bakan Güler, bu tür olaylara karşı her türlü tedbirin alındığını belirterek, "Biz Türkiye olarak, hükümet olarak her türlü tedbirleri aldık" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber