Üniversiteli işsizin heykeli yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heykeltıraş Bülent Harputlu, ilginç bir esere daha imza atarak, üniversiteli işsizin heykelini yaptı.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Tömük beldesinde çalışmalarını sürdüren Harputlu, yoksulluk sınırını anlatan dilenci heykelinin ardından, üniversiteli işsizin heykelini yaptı. Cübbeli ve kepli heykelin elindeki diplomaya "Üniversiteyi bitirdim, mastır yaptım, İngilizcem iyi, sürücü belgem var, bilgisayar biliyorum" yazan Harputlu, ülkenin en büyük sorunlarından birini daha plastik sanatlarla anlatmaya çalıştığını söyledi.

İşsizlik diplomasını elinde tutarak gösteren cübbeli heykeli, daha önce yaptığı yoksulluk sınırını anlatan dilenci heykelinin yanına koyarak sergileyen Harputlu, yaptığı her heykelde olduğu gibi çalışmalarının farklı boyutları olduğunu ve olguların siyasal, sosyal, ekonomik ayağından çok sanatsal yönüyle ilgilendiğini ifade etti. Harputlu, "İşsiz heykel, gerçek yaşamda bir biyoloji mezunu öğrenciye aittir. Heykele konu kişinin adı bende saklı, ama zaten her hanede insanlar kendileriyle özdeşleştirecek

birilerini buluyorlar" diye konuştu.

Yan yana sergilediği iki heykelin de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendiğinin altını çizen Harputlu, Türkiye'nin sosyal yapısını sanata aktarmaya devam edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber