EĞİTEK'ten optik okuyucu açıklaması: Bu çocuk oyuncağı değil

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürü Nizami Aktürk, ?Optik okuyucularda hata olması mümkün değil? dedi.

Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) ?Optik okuyucu hatası? iddialarıyla ilgili açıklama yapan Aktürk, Bakanlığın ucuz kağıt kullandığı iddialarının doğru olmadığını, ÖSYM hangi kağıdı kullanıyorsa o kağıdı kullandıklarını belirtti.

Ayrı bir fabrikada ayrı bir kağıt ürettirmediklerini ifade eden Aktürk, ?Optik okuyucular, ÖSYM'de kullanılan optik okuyucularla aynı markadır. Teknik aynıdır. Niye ÖSYM'ninki ucuz kağıt olmuyor da bizimkisi ucuz kağıt oluyor? Bir iddia yaparken ayakları yere basan bir iddia olmalıdır. Optik okuyucularda hata olması mümkün değil? diye konuştu.

Sınav kağıtlarının 3 tane optik okuyucudan geçtiğini anlatan Aktürk, şöyle konuştu:

?Bir tanesi normal ayara ayarlıdır. Bir tanesi açık okuma ayarına ayarlıdır. Bir tanesi de koyu okuma ayarına ayarlıdır. Niye? Çünkü çocuklarımız bir soruyu silmiştir, onun silintisi kalmıştır. Eğer koyuya ayarlarsak hemen bunu görür. Sınav kağıtları üç optik okuyucudan geçer. Üçünde de sıkıntı yoksa 'bu okundu' der. Üçünde de aynı değilse zaten makine ikaz verir. Onu tekrar okuturlar, tekrar hata verirse. Komisyon gözle muayene eder, ondan sonra okutur.

Bu çocuk oyuncağı değil. Kanunla kurulmuş iki tane sınav merkezinden birisi burası. Böyle şaibelerle ortaya çıkarsanız, bütün yerleştirme sınavları şaibeli duruma gelir. Böyle bir mantıkla hareket etmek çok yanlış. Böyle bir şey yok. Bu işi bu kadar sansasyon yapacak duruma düşürmemeleri lazım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber